torsdag 7. desember 2017

Hvit farge

Hvit (eller kvit), fra norrønt: hvítr, er en farge som består av alle bølgelengder av synlig lys. En fullstendig hvit overflate reflekterer alt synlig lys som treffer den, uavhengig av bølgelengde (av denne grunn kalles hvitt noen ganger for en akromatisk farge ). Den hvite fargen gjør at du kan bruke mange andre farger når du innreder hjemmet. Den er kjølig, ren, og nøytral og skaper et lett uttrykk i for eksempel en bolig.


Hvit har forskjellig symbolsk betydning. Det er fredens farge , og på slagmarken betyr det hvite flagget overgivelse.

En ren og nøytral hvittone. En svakt grålig hvittone. Inneholder litt grønt noe som gjør den perfekt sammen med blå, grønne og mintaktige farger. Produkttype: Maling Vanntynnet, løsemiddelfri interiørmaling. Gulaktig hvitt er vanlig.


Hvilke farger skal hvittonen fungere inntil? Gulv, kjøkkenfronter, andre veggfarger, møbler osv. Mange i dag velger f.

Farge eller farve, også kalt pigment (av lat. pigmentum, som betyr farge eller fargestoff), er en opplevelse som (hos mennesker) stammer fra de tre forskjellige typene tapper som finnes i øyet. Oppfattelsen av farge påvirkes både av observatørens historie og av korttidseffekter, som f. Bomull, som er en gulaktig hvit tone. Unngå dette når du skal velge veggfarge.


Farger til både interiør og eksteriør. Her finner du Årets Farge , nøytrale nyanser, Halvor Bakke, kjølige og blå toner med mer. Uten fargesynet vil man se fargenes lyshet og mørkhet – som gråskalaen – mens fargesynet gir oss et ytterligere informasjonsgrunnlag for identifisering og orientering. Ved å sende hvitt lys gjennom et prisme fant Isaac Newton ut at hvitt lys besto av farger.


Det kalles farger , men er ikke farger , som resten har sagt. Men man svarer selvfølgelig ikke Den har ingen farger. Hvitt er blanding av alle sammen, mens sort er fravær.


Ser ganske stilig ut, når noen spør hvilken farge den nye genseren din har. Eller alle på en gang! Den er en katalysator for migrene og gir underbevisstheten en viss uro. Dette kan du forøvrig unngå hvis du dekker større deler av veggene med bilder, bruker tekstiler med farger eller andre ting som myker opp inntrykket.


Med denne hvite dekktusjen kan du legge ny farge i logoer og annet på dekkene. Tusjen passer også bra til å merke sommer- og vinterdekk. Svart og hvitt er ikke egentlig farger og finnes ikke i fargesirkelen.

Komplementærfarger er farger som står på motsatt side av hverandre i fargesirkelen. Det betyr at vi trekker noen farger fra lyset. Bilde 1: Blått og gult filter Bilde 2: Rødt og grønt filter. I bilde nr ligger filtre av forskjellige farger oppå hverandre på et hvitt papir. Lyset kommer ovenfra, går gjennom filtrene og blir kastet tilbake gjennom filtrene fra det hvite papiret.


Da ser vi mange ulike farger. Den eldste drakt som ble brukt i gudstjenesten var hvit , og det var denne fest- og gledesfargen som preget gudstjenestene fram til middelalderen. Først i middelalderen møter vi gudstjenestekledninger i forskjellige farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg