mandag 18. desember 2017

Sprekker i tungen

Sprekker i tungen er veldig vanlig. De ser ofte ut som dype eller mindre dype kutt i forskjellige områder, men det er vanligst å finne dem rundt midten av tungen. Det betyr at man har gamle problemer i tykktarmsveggene, som er den delen av tykktarmen som blir mest skadet av syreangrep, hvilket skyldes dårlig fordøyelse.


Når jeg søker på nett etter sprukket tunge , har jeg ikke funnet noen svaralternativer som treffer meg. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne spørre her.

Insulatard og NovoRapid. Har hatt sprekker i tunga siden før dette. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes.


Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Sprukket tungen er en tilstand som er merket ved hjelp av spor eller sprekker i tungen. Tilstanden har også flere andre navn, slik som scrotal tungen , furet tunge , lingua plicata og fjær tungen.

I de fleste tilfeller er folk født med det, men det kan ikke bli veldig merkbar før de blir eldre. Mekanisk skade kan også føre tunge belegg og sprekker som er alene og raskt. Dette skjer mens iført proteser som gnis, skader og blåmerker i kjeven, tungen biting, skade på kanten av skulket og dårlig polerte tenner. Det ser ut som brettes glossitis omtalt ovenfor.


Jeg lurte på noe angående tunga mi. Når jeg ser på tunga mi har jeg store sprekker i den, akkurat som om den kommer til å rase ifra hverandre når som helst. Den er ikke glatt, sånn det skal være. Mer knitrende, og det er ekkelt å se på den iogmed at den har store sprekker overalt.


Hvordan kan jeg få det bort, og hva er problemet? Denne ganger fungerer fordi tungen sprekker og relaterte tilstander, som geografisk tungen , er ofte forårsaket av for mye usunn bakterier i fordøyelseskanalen. Probiotika oppfordrer gode bakterier, og kan derfor hjelpe. Også vurdere hudtransplantasjon eller suturing å dekke opp i sporene på tungen. Men dette er ikke en anbefalt middel som.


Munntørrhet kan også føre til sprekker og furer på tungen , noe som kan gi forandringer i utseendet på tungen som kan minne om et bringebær, samt føre til ansamling av bakterier og belegg. Røde, ofte sirkulære områder med hvite randsoner rundt kalles gjerne geografisk tunge og kan vandre rundt på tungen.

Kan du svare meg på dette? Har fått 2-store sprekker i tungen for en stund siden. Hva kommer dette av? Spiser mye sterk og krydret mat kna det ha noe med det og gjøre.


Vil gjerne bli kvitt dette så fort som mulig. Det er vanlig å kunne få perioder med svie på tungen , og oftest skyldes dette variasjoner i vårt immunforsvar som ofte gir partier på tungen som kan føles ømme og såre, litt som når vi har skoldet tungen på varm drikke. Sopp på tungen : Symptomer du bør holde øye med. Der finnes flere tegn og symptomer på at du er ved å få sopp på tungen.


Jeg har mange sprekker i tunga, og har hatt det veldig lenge. Tungekreft, ondartet svulst utviklet i tungen. I mer enn prosent av tilfellene er svulstene plateepitelkarsinomer utviklet fra overflaten av tungen. Sjeldnere opptrer adenokarsinomer utgått fra spyttkjertler, eller sarkomer fra muskelceller.


Han oppfordrer til å oppsøke tannlegen hvis du har sår i munnhulen som ikke går bort. Det kan være ufarlige hudsykdommer,. Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Hvis du kikker inn i munnen, vil du kunne se områder med hvitt belegg.


Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg