tirsdag 12. desember 2017

Influensavaksine gravid 2018

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Vår kunnskap - din trygghet. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Levende svekket influensavaksine. LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år. Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter).


Ta kontakt med fastlege for å få vaksine. Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. De fleste gravide som blir influensasyke får et normalt sykdomsforløp. Spørsmål og svar om hvilke grupper som anbefales å ta influensavaksine , og om vaksinasjon bør skje hvert år.


Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse. Tok den som gravid og tar den som ikkegravid. Med små barn i barnehagen og dårlig immunforsvar får jeg ALT som er. Har hatt en kraftig forkjølelse og bronkitt i to uker nå.


Sandbu sier at influensasykdom kan skade fosteret i mors mage. Og en av grunnene til at gravide anbefales vaksine, er at gravide har noe nedsatt immunforsvar for at kroppen ikke skal avstøte fosteret. Dermed har gravide høyere risiko for å bli alvorlig syke hvis de får influensa, forklarer Sandbu.


Hun forteller at det fortsatt er få gravide kvinner som vaksinerer seg, til tross for at de tilhører risikogruppen som er anbefalt influensavaksine. Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til gravide etter 12. Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. Barn og voksne med enkelte kroniske sykdommer bør ta influensavaksine hvert år.


Beskytt pasientene og deg selv mot influensa. Rask og trygg leveranse. Hvis den gravide får alvorlig influensasykdom kan det også bli farlig for barnet i magen. Les om årets influensavaksine her. Hvert år fører influensa til at mange med svekket helse blir alvorlig syke eller dør.


Les mer om hvordan influensavaksinen virker, og hvem som anbefales å vaksinere seg. Tiden er inne for å bestemme seg for om du vil ta influensavaksine. Her er aktuelle spørsmål og svar. Bør jeg vaksinere meg?


Drøyt halvannen million nordmenn tilhører de gruppene som blir rådet til å ta vaksine. Gravide som er mer enn uker på vei. Er også redd for barnet i magen. For min del var det ikke tvil om at det var riktig. Har aldri hørt at det er noe i veien for å ta den når en ammer, tvert i mot tror jeg det er gunstig for å beskytte seg selv og den lille.


Skal dere ta influensavaksine som anbefales for de som har passert uker og går gravide i. Jeg ammer og tok den. De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir skadet. Derfor anbefales gravide å ta influensavaksine i 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg