fredag 8. desember 2017

Karameller med melk

Hvis du ikke har et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med karamelltesten. Ta litt karamellmasse på en skje og dypp massen i kaldt vann. Kan karamellmassen formes til en kule, er massen varm nok og karamellene ferdig.


Myke karameller – finnes det noe bedre? Karamellene lages med søt, kondensert melk og får helt herlig konsistens! De er lette å lage og krever ikke lang koking.

Det virker som det kokes karameller i alles hjem for tiden, i hvert fall virker det slik hvis man følger med på ulike bakesider i sosiale medier. Selv har også jeg gjort klar julens karameller ! De lages med søt, kondensert melk og får en helt spesiell deilig konsistens. Du får kjøpt Tørsleffs søte kondenserte melk i Coop Extra, Mega og Obs i tillegg til i utvalgte Meny- og Sparbutikker.


Oppskrift på seige karameller. Tørsleffs søt kondensert melk , 3gr 2g sukker 1g lys sirup 1g smør ¼ ts flaksalt. Se på fargen og konsistensen fremfor klokka.


Rør hele tiden med en tresleiv.

Kok til 1grader, har du ikke termometer kan du dryppe en dråpe karamellmasse i kaldt vann. Men da noen fant på å helle melk oppi gryten, tok det virkelig av. Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca.


Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur. Tips 1: Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk , og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete. Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på!


Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Mammas karameller Fløte dl Sukker 250g Smør 60g Sirup (lys eller mørk)100g. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den har fått mørk karamellfarge og en glatt overflate. Hvor lenge avhenger av kjelestørrelse, med en vid kjele går det fortere med enn en liten og smal.


Grensehandel direkte til døren - Kjøp online her. Myke, sarte karameller med en tydelig smak av pepperkaker – nam! Den er ideell å bruke i karameller og andre søtsaker, og kan kjøpes i større dagligvare – og innvandrerbutikker.

Lun melk med smak av karamell, honning og basilikum. Topp det hele med en dekorativ sukkerpynt, hvis du føler for det. Hopp til hovedinnhold. Ta ut bollen et par ganger og rør om. Du kan også koke karamellene i kjele.


Karameller laget med kokosmelk får en deilig rund karamellsmak. Her er en oppskrift med enkle ingredienser. Ikke sunt, men så er dette ikke hverdagskost. Om du har barn, så vil du få en ekstra stjerne i boka om du svinger opp med disse til lørdagsgodt. Hjemmelagde karameller passer jo hele året men er nok mest kjent i førjulstiden.


Vi lagde karameller før men nå er det flere år siden vi prøvde oss. Til denne oppskriften trenger du: (ca 1stk) dl Lys Sirup Boks kondensert søtet melk (IKKE Viking Melk ) dl Fløte dl Helmelk 2g Smør 9g Sukker Frø fra en vaniljestang 1. Fyll en kjele med sukker. Ha i sirup, kondensert melk og smør. Pakk dem i cellofan og gi dem til noen du er glad i. Bland smør, melis og melk i en tykkbunnet kjele.


Kok opp blandingen under omrøring. Smelt smøret i en kjele. Tilsett søt kondensert melk , sirup, salt og sukker. Skru ned varmen til karamellen småkoker. Du skal merke at blandingen blir tykkere.


Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg