tirsdag 19. desember 2017

Karamellkake

Karamellkake i langpanne. Dette er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig! Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak.


Glasuren smaker av både karamell og kaffe. Velkommen til mitt søte kakeparadis!

Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Jeg elsker jo karamell så selvfølgelig synes jeg den er god. Men det er kult å lage noe litt annerledes enn sjokoladelangpanne noen ganger.


Her får du oppskriften på Idas karamellkake fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TVplay. Jeg tenkte at halvparten kom til å bake langpannekake med sjokolade eller brownies, så jeg måtte finne på noe annet. Gjærbakst er det ikke alltid så mye av så jeg hadde lyst å lage det, men så strakk ikke tiden helt til.

Da er ferien ferdig og hverdagen er igang hos oss igjen. Men det er godt å komme i normal rytme igjen etter noen ukers ferie :-) Jeg gleder meg iallefall til å bake igjen og oppdatere bloggen litt oftere :-) Så i dag deler jeg en oppskrift på karamellkake , en kake i liten langpanne som jeg bakte og vi tok med oss på hyttetur i ferien. Legg oppskrift i handlelapp. Liker du karamell vil du elske denne kaken! Fremgangsmåte Ingredienser.


Sjokolade- og karamellkake. Salt karamellkake finner du i disse butikk-kjedene. Om din nærbutikk ikke har produktet - ta kontakt med en ansatt i butikken og hør om de kan ta inn produktet i sitt sortiment. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.


Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blandingen sikk sakk ned i en smurt, bakepapirkledd form cm. Stek på 1°C i ca. Denne fant jeg her inne forrige gang jeg var gravi og den slår ALT jeg har smakt av kaker.


Varm opp fløten mens sukkeret smelter. Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet.

Når det har begynt å smelte i bånn beveg kasserollen forsiktig så det ikke brenner seg. Kombinasjonen av den myke, milde kaken og den fantastiske glasuren som smaker av både karamell og kaffe er rett og slett perfekt. Aller best blir det om du lager din egen karamell, men har du ikke tid eller anledning er det bare å bruke en god en fra butikken.


Oppskriften på karamellkaken finner du her på bloggen Mat på bordet. Bland så inn desse ingrediensene : ts. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. Den vil garantert falle i smak! I anledning morsdag og Valentines er det lov å unne seg en ekstra god kake!


Dette er en nydelig kake bestående av myke kokoskakebunner, som settes sammen med en lett syrlig crème fraîche-krem og tykk, søt karamellsaus. En drøm av en kake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg