onsdag 13. desember 2017

Puls barn feber

Les tester og sammenlign priser på pulsklokker fra bl. Denne saken fokuserer på det som er spesielt ved feber hos barn. For mer om feber generelt, se denne saken. Symptomene er ofte generelle i form av nedsatt allmenntilstand og feber , selv ved lokale infeksjoner.


C ved mild sykdom, og det kan ha bare lett feber ved alvorlig sykdom. Folkehelseinstituttet (Fhi) definerer feber hos barn som temperatur over grader målt i endetarmen.

Barn får lettere feber enn voksne, og høy feber trenger ikke å bety at barnet er veldig sykt. Barn tåler feber godt, og feberen går som regel over av seg selv. Både bakterier og virus kan gi feber. Barn under 4–måneder kan undersøkes på en benk med mor eller far stående i nærheten.


Småsnakk gjerne til babyen. Normalt begynner barn å diskriminere i 7–måneders alder, og legen vil ofte oppfattes truende. Foreldre er årvåkne når barna får feber. Hva er det riktig å gjøre?


Husk å se MER på barnet enn på termometeret!

Barn får mange infeksjoner gjennom barndommen. Feber skyldes som regel en infeksjon. Oftest dreier det seg om ufarlige virusinfeksjoner.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Allmenntilstand og spesifikke funn er viktigere enn temperaturnivå i vurderingen av barnet, men for barn som er yngre enn ca. Hermansen mener det varierer hvor bekymret foreldre er for barn med feber. Graden av bekymring bygger på egen erfaring og opplevelser, og kan også variere ut fra hvilke nettverk man har,.


Jenta mi har høy feber og er slapp og dårlig. Tidligere i dag sjekket jeg puls og pust når hun sov. Hun hadde da ca 39. Da var pulsen på ca 1slag i minuttet og hun pustet litt under ganger i minuttet.


Er dette normalt eller mye? På generell basis, og særlig ved ikke-livstruende infeksjoner, anbefales ikke medikamentell behandling av feber. Ved akutt sykdom som f. Antipyretika gir også kortvarig oppsving i allmenntilstand slik at syke barn drikker og spiser bedre. Plutselig økt hvilepuls er ikke normalt – da bør du finne ut av årsaken.


Vanlig sykdom som gir høy feber (for eksempel influensa), vil gi høy puls.

Stort alkoholkonsum over lenger tid vil også øke hvilepulsen. Barn får lätt feber , men det behöver inte betyda att de är särskilt sjuka. Barn har høy puls og puster raskerer når de har feber , men det der synes jeg hørtes voldsomt ut.


Dra til legen eller ring legevakten. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Hvorfor er du anonym egentlig? Det er kroppen selv som forårsaker feberen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg