fredag 22. desember 2017

Stekt laks

Vi har oppskriften. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.


Stekt laks

Slik steker du laksefilet riktig. I stekepanna: Romtemperer laksefileten før du steker den. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske.


Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. En saftig og herlig stekt laks på nulltid i Philips Airfryer. Stek laksen ca 2-minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.


La laksen hvile noen minutter før den serveres. Om du steker laksen i stekepanne Ha olje, sitronsaft, salt og pepper i en skål. Vend laksen godt i blandingen.


Stek den på middels høy varme i 2-minutter på hver side. Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.


Stekt laks

Den er god og mild på smak, har en myk konsistens som nærmest smelter på tungen og en deilig stekeskorpe. Når du steker SALMA på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den får ligge å godgjøre seg i den. Laks er enkelt og raskt å tilberede. Krydre med salt og pepper.


Laksen trenger bare noen sekunder i pannen. Server på tallerken med grønnsaker og stekt laks. Dryss gjerne litt maldonsalt og frisk basilikum over. Pannestekt laks med knasende sprøtt skinn og fiskekjøttet så saftig at det smelter på tungen er fantastisk.


Stekt laks

Sørg bare for at skinnet er skrapet for skjell (har du ingen planer om å spise skinnet, er det ikke fullt så nøye med skrapingen). Trikset er å få skinnet knasende sprøtt og gyllent. Nå som hverdagen er tilbake for fullt, passer det med kjappe og gode middager. Her har jeg laget en rett med stekt laksefilet på en seng av pasta vendt i en smakfull saus.


Ekstra godt blir det med revet parmesan på toppen. Stekt laks er både sunt og godt! Skjær laksen i terninger og fres den i en varm panne med olivenolje. Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus.


Deilig norsk laks faller garantert i smak, uansett årstid. Følger du denne enkle oppskriften blir alle rundt middagsbordet, små som store, meget godt fornøyd. Rask, enkelt og et sunnere middagsalternativ er noe vi setter pris på. Dette har gjort denne oppskriften av laks surrende i en herlig creme fraiche-saus til en av våre favoritter. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.


Prøv den og du vil bli hektet. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg