tirsdag 5. desember 2017

Bekkenlåsning betennelse

Bekkenløsning behandles først og fremst ved å tilpasse egen hverdag. For eksempel kan det hjelpe å belaste beina jevnt, å gå med korte skritt, og legge en pute mellom beina når du skal ligge på siden. Betennelse i bekken Når man snakker om betennelse i bekkenet er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell).


Sliter du med en bakteriell betennelse i bekkenregionen må du oppsøke lege eller legevakten. Betennelse i ryggen Når man snakker om en betennelse i ryggen er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer.

En ikke-bakteriell betennelse som f. Bekkenlåsning er et begrep som brukes hyppig, særlig blant gravide, og det med rett. Betennelse er et ord som ofte blir brukt for å beskrive smerter, verk og stivhet i muskler og ledd. Det er ofte brukt i en negativ kontekst og assosieres ofte med smerter og plager som vedvarer over lengre tid uten at der er noe vi kan gjøre for å lindre problemet.


Betennelse i slimposen på utsiden av hoften kommer ofte ved overbelastning, men trochanterbursitt kan også komme akutt ved et traume som etter et fall på hoften (slimposen). Nyere forskning viser at det er mer trolig at det er muskulatur i området som skaper plagene (tendinopatier) og ikke selve slimposen. Benbetennelse er som navnet tilsier, en betennelse i selve benet.


I denne sammenheng er ben alle knokler i kroppen, altså alle benete strukturer.

Betennelsen kan oppstå i de aller fleste ben, men det vanligste er i ryggvirvler, tær og hofter. Det er som regel alltid bakterier som gir benbetennelse. Normalt sett er knoklene våre godt beskyttet.


Det er vanlig med smerter andre steder på kroppen, men mange er ikke klar over at det også er en del av sykdommen. Mange plages med asymmetrisk betennelse i ett eller noen få led som i fingre, knær og tær. En del får betennelse i senefestene (entesopati), som innebærer betennelse på steder der leddbånd eller sener fester til ben. Grundige artikler om sykdommer, lidelser og andre helserelaterte tema – samt interaktiv symptomsjekker. Betegnelsen bekkenløsning gir et inntrykk av at noe er løst og kan være et uheldig bilde for pasientene.


Betennelse - betennelse , amalgamfjerning, fysioterapi, akuttjenester, hodepine, fysikalsk behandling, trykkbølgebehandling, ryggsmerter, behandling, fysioterapeuter. Jeg hadde bekkenløsning både under og etter svangerskap. Det er over et år siden nå men jeg sliter fortsatt med kramper og betennelse i piriformismuskelen. Er det andre som har opplevd dette etter en bekkenløsning ? Hva gjorde dere for å bli bedre?


Osteopati kan være til hjelp ved behandling av svangerskapsrelaterte plager som bekkenløsning , ryggplager, sure oppstøt og hemorroider. Behandling kan også ha positiv virkning på fosterets posisjon i livmoren. Er den reaksjonen som skjer i vevet som følge av en akutt eller kronisk irritasjon.

Noen ganger kan det være hevelse og varme i vevet som følge av dette, men betennelser må ikke forveksles med infeksjoner (som skyldes bakterier eller virus). Nesten alle som har smerte, har også en viss grad av betennelse eller irritasjon. Jeg lurer på om jeg har fått en betennelse i setemuskelen. Aldri hatt det før, så jeg vet ikke om det er setemuskelen da.


Det gjør vondt mellom korsryggen og hofta. Har skikkelig vondt når jeg setter meg og reiser meg opp, pluss at jeg kjenner det godt hele tiden. Noen kvinner feildiagnostiseres med bekkenløsning.


Dersom man responderer man godt på medisinene og har lite plager, så er det god grunn til å tro at man kan leve godt med sykdommen. Bekhterevs gir hyppigere tendens til betennelse i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg