torsdag 14. desember 2017

Ssb lønn yrker

Ssb lønn yrker

Statistisk sentralbyrå ( SSB ) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet. Her er en oversikt over gjennomsnittlig månedslønn i nærmere 4ulike yrker. Hopp til hovedinnhold. Her er Norges best betalte yrker Sjekk hvor du får best lønn. Nederst i saken kan du se lønnsgjennomsnittet for over 3yrker.


Lærerne er lønnstapere. Til sammenligning hadde ansatte i barnehagene en lønnsvekst på prosent. Ledere innen olje- og gass tjener mest. Hjelpearbeidere innen produksjon av nyttevekster tjener minst.


Her er gjennomsnitts- lønnen i 3yrker Sjekk om du har riktig lønn : LØNN : En sveiser tjente i gjennomsnitt 36. En fjerdedel av denne veksten skyldes økte bonusutbetalinger, mens drøyt prosent kan tilskrives økning i avtalt lønn. Bonusutbetalingene varierte kraftig fra næring til næring, og høyest var de i finanstjenester og oljenæringen.


I Husbankens verktøy Sjef i eget liv kan du selv se hvor mye som er igjen av lønna når utgifter er betalt. NB: Timelønna som vises er ikke justert for om noen jobber flere timer i uka enn vanlig. Statistikken viser hva timelønna omtrent ville vært ved 3timers arbeidsuke.


Hvilke varer og tjenester du har ansvaret for å bestille vil variere ut ifra hvor du jobber. Dersom du jobber i det offentlige, for eksempel i en kommune, vil du ha ansvar for å bistå i anskaffelser av varer, tjenester eller bygg- og anleggsoppdrag kommunen trenger. Sykepleierne fikk en lønnsvekst på prosent. Månedslønna omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonus. Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet.


Det kan være store lønnsforskjeller i de ulike yrkene. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Lønnsnivået i forskjellige næringer.


Lønnsutviklingen i Norge de siste årene. Yrkene med den beste lønnsutviklingen det siste året. For å finne ditt yrke kan du også trykke crtl F, og søke. Barnehagetallene er fra private. IT, samt kreative yrker er fra varehandel.


Ssb lønn yrker

Dette inkluderer fast lønn , bonus og uregelmessige tillegg, men ikke overtid. Les også: Gjennomsnittslønnen i over 3yrker. SSBs ferske ferske tall publisert onsdag 20.


For de som jobber delti har SSB regnet om lønnen til hva den ville vært for en som jobber heltid. Lønnen er oppgitt i månedslønn for begge kjønn. Oversikten over gjennomsnittslønnen i 3yrker finner du på FriFagbevegelse.


Ssb lønn yrker

Velger du utdanning etter inntekt? Se den fulle oversikten. Det vi kan slå fast, er at det uansett er mange sykepleiere som vurderer å slutte på grunn av dårlig lønn , sier NSF-leder By. Hvilke yrker kan sykepleiere hoppe over til og eventuelt få høyere lønn ? Les: Kvinner må vente 1år for å få samme lønn som menn.


Du kan tjene gode penger som avisbu renholder, torsketungeskjærer og lokfører - men det er ikke like lett å få de best betalte jobbene. Her er yrkene du ikke trodde var godt betalt: Tjener halv million som avisbud. Se hele lista med de best betalte yrkene ! SSB rekna om løna til kva den hadde vore for ein som jobbar heiltid.


Ssb lønn yrker

Røkter Marius Grinden jobber i bransjen med lavest gjennomsnittslønn. Tidligere baserte SSB sin lønnsstatistikk på mange virksomheter. Nå er alle virksomheter med. Norge har et svært kjønnsdelt arbeidsmarked.


Det vil si at det i mange yrker er enten mange menn eller mange kvinner som er ansatt. Gutter og jenter tenker fremdeles tradisjonelt når de skal velge utdanning og yrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg