tirsdag 26. desember 2017

Kan arr forsvinne

Et arr er en følgesvenn for livet. Selv om man får det som baby, vil det forbli synlig resten av livet. Det er bare fostre som kan hele arr slik at de forsvinner helt, sier Serup. Hvis man lager et snitt i huden på et foster, forsvinner arret i løpet av 3-måneder, men deretter kan ikke arr forsvinne , for da er fiberdanningsprosessen.


Får du et sår, gror det vanligvis sammen av seg selv. De har også mer rynker, og da kan arret forsvinne i rynkene. Arr kan for noen være skjemmende. Det finnes i dag gode produkter som kan redusere synligheten på arr.


Både med tanke på forebygging av nye arr og demping av eldre arr. Har du et sår, bør du unngå solen eller dekke til området så fort skorpen på såret har falt av. Les flere nyttige tips her. Dette kan sammenlignes med et gnagsår.


Kan arr forsvinne

Det som da vil hjelpe er å la være å onanere noen dager og la såret gro, akkurat som du har gjort. Hvis såret sprekker opp hver gang du er på do, kan det ta lang tid før det gror og det kan dermed bli et arr. Såret på penisen har blitt et arr.


Vil det forsvinne ? Slitt mye med depresjon, anoreksi og selvskading. Hvordan få synlige arr ? Greia er den at jeg har en del, en veldig god del arr etter selvskading opp gjennom årene på armer, hals, mage og bein også har jeg da fått høre og lest et sted at man kan fjerne arr. Men jeg har hørt at det finnes en krem el. Et slikt arr kommer aldri til å forsvinne av seg selv.


Med tiden modner alle arr og blir mindre synlige, men det finnes mange individuelle faktorer som påvirker hvordan arret ser ut og hvordan de forandres. Arr i ansiktet har en tendens til å bli mer diskret enn arr på bryst, rygg og skuldre. Du får tak i en slags teip (som jeg ikke husker hva kalles) på apoteket. Denne teipen kan brukes på området, og muligens ha en positiv effekt i form av et mindre stygt arr.


Men du kan ikke på magisk vis få gamle arr til å forsvinne på denne måten. I noen tilfeller kan man også bruke steroider som sprøytes rett inn i arret. Ulempen med dette er at huden kan falle sammen (atrofiere) slik at det blir et lite søkk der arret var. Hypertrofiske arr pleier å forsvinne av seg selv i løpet av år. Sol kan forverre akne og akne- arr.


Mange tror at sol hjelper mot akne, men det stemmer ikke. Soling kan gi en uttørking som får huden til å se bedre ut, men dette er en forbigående reaksjon. Blir du solbrent, kan dette forverre akne. Sol på akne- arr kan føre til at arrene blir mørkere, og dette vil sinke tilhelingsprosessen. Akne- arr kan forsvinne helt og selv dypere arr kan få en merkbar forbedring og falme betraktelig.


Så husk å ta før-bilder slik at du kan glede deg over framgangen som du har. Akne- arr og andre dype arr er til stede på grunn av nedsatt kollagen i huden. Heldigvis vil også arr blekne naturlig over tid. Beskytt merkene fra sollys. Kviser som gir arr kalles aknearr.


Disse arrene kan variere i størrelse og utseende, og kan bli ganske så skjemmende, noe som hos noen kan medføre en betydelig psykisk belastning. Behandlingen av aknearr er vanskelig, men i denne saken skal vi se litt nærmere på hva aknearr er og hvilke behandlingsalternativer som kan forsøkes. SVAR: Hei Så flott at du har klart å slutte med selvskading!


Veldig imponerende at du også har klart dette på egen hånd! Fraxel laser eller dermapenn kan også korrigere arr , forklarer hun. Kan arrene forsvinne av seg selv?


Kan arr forsvinne

Aknemerker, altså pigmenterte flekker som ikke er arr vil forsvinne av seg selv med tiden. Arr vil kanskje mildnes noe, men ikke forsvinne av seg selv. Visse typer av akne arr kan være irreversible, slik som dyp, is-pick stil acne arr.


Andre typer acne arr , for eksempel hud misfarging og hyper-pigmentations, kan behandles og kan forsvinne fra huden. Det er mange måter å behandle akne arr og misfarging som er enkle å bruke og kan finnes i ditt eget kjøkken. Her er noen av de beste. Overflatiske skader blir raskt reparert, anslagsvis i løpet av til timer, men hvis skaden er utbredt eller trenger dypere ned i hornhinnen, vil tilhelingen ta lengre tid - til døgn.


Dype rifter kan på sikt gi arr i hornhinnen og nedsatt syn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg