onsdag 27. desember 2017

Brun saus til kjøttkaker

Vi viser deg hvordan du lager kjøttkaker og kommer med tips på tilbehør til kjøttkakene. Hjemmelaget medisterkaker. Se oppskriften her. Kostrådene knyttet til kjøtt. Smelt og brun smøret.

Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. Smak til med salt og pepper. Brun saus hører med når man skal lage kjøttkakemiddag.


Sånne mammaer som lager de aller beste kjøttkakene er helt umulig å få oppskrifter av, for det er en dæsj av ditt og en klunk av datt, til du får passe konsistens - ja, du vet. Tilsett den oppbløtte brødblandingen og krydder i kjøttdeigen. Rør godt sammen til en litt seig farse.

Form til runde kaker i hånden med hjelp av en skje dyppet i kaldt vann. Stek pent brune på hver side i panne med smør. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. Visp inn melet og brun jevningen over middels varme, under stadig omrøring, til jevningen er dyp gyllenbrun. Men pass på så det ikke.


Perfekt til kjøttkaker , kjøttpudding, stek og mange andre typisk norske retter. Tilsett meljevningen under omrøring til sausen er passe tykk. Tilsett noen dråper sukkerkulør til du får passe farge på sausen.


Her finner du oppskriften på deilig hjemmelagede kjøttkaker. Tips: Ønsker du en vri på denne oppskriften, kan 1g av kjøttdeigen erstattes med medisterdeig. Brun smør og mel lys brunt , ikke bruk for sterk varme!


Kraften kan erstattes av sjy. Brimi husker godt fra barndommen, lukta i huset når sausen var på gang. Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale spiller ingen rolle.


Server med ønsket tilbehør som kokte poteter og grønnsaker. Her er det god smak og masse kjærlighet.

Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese ½ finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som. Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Enkel og trygg nettbooking.


Saftige, hjemmelagde kjøttaker er enkelt å lage, og smaker aller best i en fyldig brun saus , server sammen med kokte poteter og gulrøtter ved siden av. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker , men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi.


Og så en kjapp brun saus til ! Oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker med brun saus og ertestuing til personer. Kjøttkaker med brun saus og kålstuing. Ertestuing 2g tørre, grønne erter vann ½ ts salt nykvernet pepper g smør. Stek kakene på middels sterk varme til de har fått fin farge. Stek dem på alle sider slik at de blir pent brune over det hele.


Ta ut kjøttkakene av gryten og lag brun saus i samme gryte. Legg kjøttkakene tilbake i sausen og la dem koke i 20–minutter på svak varme slik at sausen får god smak. Passer utmerket til blant annet kjøttkaker. Her får du vært så praktiske kokketips Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.


En streng kokk ville sagt: Du kan ingenting før du kan lage brun saus. Alle har på en måte rett. En brun saus er sausen du serverer til kjøttkaker , karbonader og farsekaker. Den fungerer utmerket til andre retter med noen enkle justeringer. I utgangspunktet består en brun saus av mel, smør og kraft.


Det fins ikke noe bedre enn mors kjøttkaker. Kanskje bortsett fra kjøttkakene du lager selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg