fredag 14. april 2017

Omgangssyke oslo

Er du så uheldig å bli smittet av norovirus og få omgangssyke , er man ifølge FHI mest smittsom mens man har symptomer. Det genereller rådet for når du bør dra tilbake på jobb, er når du føler deg frisk og er symptomfri. Sesongen er i gang for flere sykdommer, og både skoler og barnehager har sendt ut varsel om omgangssyke og halsbetennelse til foreldre, skriver NRK.


På Bøler skole i Oslo er nå 1av 560. Hva er omgangssyke ?

Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré.


Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte. Norovirus forårsaker mage‐tarm infeksjoner ( omgangssyke ). Vanligvis går norovirus-infeksjon over uten komplikasjoner.


Personer med immunsvikt, nyfødte og eldre kan bli mer syke enn andre.

Vask hendene grundig med såpe og vann for å unngå smitte. Viruset smitter veldig lett fra person til person. Håndhygiene er veldig viktig, men det finnes også kjerringråd. Les mer om omgangssyke. Kvalme og omgangssyke.


En som mener kvalme og omgangssyke er det verste som finnes, har send inn noen tips som kanskje kan være til hjelp. I Skovheim barnehage i Oslo er de nøye på at barn som har hatt omgangssyke ikke kommer tilbake til barnehagen igjen før det har gått timer etter opphør av oppkast og diaré. Vi er strenge når det gjelder 48-timersregelen, sier styrer Kristin Sanni til barnehage. Hun erfarer også at foreldrene er flinke til å overholde regelen. Symptomer på omgangssyke.


Dette forteller Daniel Sørli som er lege ved Dr. Normalt sett tar det to til tre dager fra smitte til du blir syk selv. Nå er høysesongen for omgangssyke i gang.


Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og. Marianne Huun er barnelege ved Volvat Medisinske Senter og Oslo Universitetssykehus. Som oftest smitter omgangssyke via avføring fra en syk person eller fra den som steller den syke.


God håndhygiene er derfor ekstremt viktig!

Overflater som for eksempel dørhåndtak, vannkraner, betalingsterminaler eller stolrygger som har fått viruset på seg. Enkel online bestilling. Opplev konsertbyen Oslo. Kjøp komplett pakke med hotell. Se det beste av teater i Oslo.


Bestill teaterpakke med hotell her. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Super bilferie i Oslo med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Reserver ditt Hotell i Oslo online.


De fleste elevene går i 1. Over 1elever holdt seg hjemme fra Bøler skole også torsdag på grunn av omgangssyke. Flere nyheter fra Oslo og Viken. Familie fanget i hus på søppeldynga.


Sivilombudsmannen tar ikke saken om Y-blokka. Vi håper at dette informasjonsskrivet er til hjelp for deg. Har du spørsmål, kan du få informasjon av din behandlende lege eller sykepleier.


Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og har en rekke nasjonale funksjoner. Tiden mange foreldre frykter er her igjen. Vinterhalvåret er preget av hyppigere mage-tarminfeksjoner og luftveisinfeksjoner. Kristin Jensen, barnelege og leder for Volvat Majorstuens barneavdeling, gir deg sine beste tips for hvordan du lindrer de verste symptomene. Om en i din nærmeste omgangskrets er smittet, er god håndhygiene det beste tiltaket for å redusere risikoen for å bli smittet.


Stort sett orker man ikke så mye mat når man har omgangssyke. Og hva du orker kan variere en del fra person til person, noen synes salte kjeks er best, mens andre velger loff med syltetøy. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke , og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske. Det er beregnet å forekomme ca.


Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig, tørr mat, som kjeks. Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg