mandag 3. april 2017

Samliv sosialkunnskap

Samliv sosialkunnskap

De fleste unge voksne opplever at foreldrenes kjærlighet ikke lenger dekker behovet. Man kan oppnå trygghet, annerkjennelse og selvrealisering når man møter den store kjærligheten. Et samliv basert på kjærlighet, som også ivaretar flere av behovene vi har nevnt, vil være i tråd med Maslows teori. Hei, åpner en tråd for oss som var så heldige og kom opp i sosialkunnskap.


Samliv sosialkunnskap

Det meste av diskusjon vil sikkert starte dagen før eksamen da vi får vite hovedtemaet og får utdelt forberedelsesheftet, men det er sikkert lurt å bytte ut ideer, notater og lignende sånn at vi kan bruke den siste dagen kun på selve temaet. Slikker flere en meg som har eksamen i sosialkunnskap denne våren,hadde vært kult om noen ville dele sine tanker om hvilket tema og oppgaver du tror vi kan få i år. Eller om du har andre tips som kan være nyttige til sosialkunnskapeksamen, er det bare å dele. Og når forvredelsesdelen kommer er dette et fint sted å diskutere den også.


Sosialkunnskap er faget for deg som er opptatt av mennesket i samfunnet. Hva har oppveksten å si for hvordan vi seinere blir, hvorfor går så mange samliv i oppløsning, hvorfor blir noen kriminelle og rusmisbrukere, hvorfor blir grupper som innvandrere og funksjonshemmede ekskludert fra yrkeslivet? I oppgaven drøftes sammenhenger mellom velfer samlivsformer og familien som en sosial institusjon.


Innledningsvis defineres begrepene institusjon og sosialisering. I tillegg redegjøres det for Uri Bronfenbrenners teori om ulike nivåer for struktur. Velkommen til Samspill Elev- og lærernettsted! Her finner du lærestoff, oppgaver og ressurser for elever under hvert kapittel i menyen ovenfor.


På lærernettstedet finner du en digital versjon av tekstboka, beriket med blant annet film, videosnutter, lenker og oppgaver. Det nærmer seg mai, og mange elever skal ha eksamen i sosialkunnskap. På nettstedets lærerdel finner du nå øvingsoppgaver for skriftlig eksamen, med eksempelbesvarelse.


Du finner også øvingsoppgaver til muntlig eksamen. Vi følger individet fra vugge til grav. Faget tar for seg oppvekst og sosialisering. Vi snakker om parforhol samliv og seksualitet, utfordringer midt i livet, og hvordan det er å være gammel i Norge. Hei Jeg holder på å skrive en eksamensoppgave i sosialkunnskap.


Vi bruker en tidligere eksamensoppgave, rettere sagt den eksamensoppgaven jeg fikk til eksamen tidligere i år. Denne gangen har jeg lyst til å få et bedre resultat på oppgaven selv om dette ikke blir en ekte eksamen selvfølgelig. Politikk, individ og samfunn består av fire programfag: sosialkunnskap , samfunnsgeografi, sosiologi og sosialantropologi og politikk og menneskerettigheter. Programfagene kan velges uavhengig av hverandre. Vi tilbyr alle de fire programfagene.


Kurset tar for seg de fem hovedområdene i læreplanen for faget. Hovedemner: Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder. Hei, jeg skal ha muntlig eksamen hvor temaet er barnemishandling. Oppgaven jeg har fått er å drøfte: Årsaken til barnemishandling er foreldrenes manglede forståelse av barns behov.


Jeg sliter litt med å finne påstander som taler for og i mot dette, og lurer derfor på om dere har noen innspill? Tema Seksualitet og samliv på 10. Horisonter 1 Tellus og Kontekst basisbok, saktekst.


Opplegget er ment å være ei oppskrift for elever på 10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg