onsdag 5. april 2017

Ovnsstekte poteter skiver

Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Supertnbsp;tilbehør til alle typer stekt kjøtt. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt.


Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Samtykke fra cookies. Vi bruker analyseverktøy for å.

Dette er superenkle poteter altså. Delt i skiver og stekt i ovn rett og slett. Mer enn det hadde jeg strengt tatt ikke trengt og skrive, men en litt mer utførlig forklaring følger nedenfor. Som alltid er det jo de små detaljene som gjør den store forskjellen.


Her er det maldonsalt og rett temperatur. Ovnsbakte potetskiver – enda en smakfull potetvariasjon er utprøv og denne kan også anbefales. Andre gode potetforslag du kan finne her på bloggen er Lime og persillepoteter, potetsnadder og ovnsbakt potet på pinne. Så godt er faktisk gode poteter !

Hvertfall om du spør meg. Først: Bruk gode poteter. Det er vel like mange meninger om hva som er den perfekte poteten til ulike metoder som det er folk her til lands, men jeg foretrekker hvertfall å bruke de faste potetene med tynt, lyst skall til ovnsbaking.


Poteter er alltid et naturlig tilbehør, men pannestekte poteter er så godt at de nesten er en liten rett i seg selv. En garantert favoritt til både store og små! Det var Jamie Oliver som jeg først så lagde de, og etter det har jeg vært hekta. De passer til nær sagt all mat og spesielt til kjøttmat. Det geniale er den fantastiske sprø og gyllene overflaten og den myke og luftige innsiden.


Sett stekeovnen på 200° C. Rens småløken, finhakk hvitløken. Purren renses og skjæres i grove biter, potetene skrelles og skjæres i skiver. Legg grønnsakene over i en ildfast form sammen med 3-ss smør.


Dryss over persille, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Du kan godt bruke en ostehøvel. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv. Ha potetene og hvitløken i en bolle, krydre med salt, pepper, olje, sitronsaft og eventuelt mer urter. Er sitronen økologisk, hakk den i biter og ha oppi, skinn og alt mulig.


Nå skal jeg ikke si et vondt ord om fløtegratinerte poteter , for det er ufattelig godt men, fløte på poteter trenger man ikke hver dag.

Her legges løvtynne skiver (det får du til med en ostehøvel) poteter legges lag på lag med bare litt urter, krydder og annet godt før det settes i ovnen. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! Vask og tørk poteten. Snu potetbåtene under stekingen. Krydre med salt og pepper.


Skrell og finhakk hvitløk. Et alternativ til kokte poteter. Skjær paprika i små terninger. Jeg er blant dem som synes kokte poteter er kjedelig.


Heldigvis finnes det er andre måter å tilberede Norges mest spiste rotfrukt på. For eksempel slik: 1. Legg skivene side ved side i en form. Del den i tynne skiver. Ha over en god dose olje, salt og pepper. Derfor bestemte jeg meg for å lage ovnsstekte poteter med olje, sitron, rosmarin og tørket oregano.


Er det en ting som hvert fall er megatrist så er det å måtte hive helt brukanes mat. Poteter holder ganske lenge og hvis de begynner å se litt vasne ut så er det enkelt å gjøre dem om til et fullverdig middagstilbehør. Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted. Eller riktig blog for å være presis. Da vil smørpølsa bli hardere og det er lett å kutte skiver av det.


Når maisen kommer ut av ovnen så trekker du bladene ned og fjerner trådene som ligger inni maisen. Jeg brente dem også litt med en creme brulee brenner så de skulle få litt farge. Server ovnsstekte maiskolber med urtesmøret, litt ekstra salt og revet parmesan. Og jeg har alltid endt opp med noe som ligner litt for mye på papp.


Ikke at det var uspiselig, for all del. Det skal nemlig temmelig mye til for at en potet blir uspiselig, tenker jeg. Denne oppskriften på hjemmelagde hasselback poteter er enkel og passer perfekt som tilbehør til både fisk og kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg