fredag 28. april 2017

Ord til konfirmanten fra bibelen

Den røde tråden i opplegget er erfaringsskapende undervisning, egenrefleksjon og prosjektarbeid. Bibelen har vært en kilde til tro og livstolkning gjennom generasjoner. Den er også en viktig del av vår kulturarv.


Derfor er det en god tradisjon å gi en bibel i gave på konfirmasjonsdagen. Navnepreg: Bibler merket med Legg til navnepreg kan graveres med navn, dato eller annet etter ditt ønske. Under Populærkultur brukes filmen Pirates of the Caribbean 2: Dead Man’s Chest som illustrasjon på at vi ikke skal lese Bibelen for å tjene ‘poeng’ hos Gu men for å høre hva Gud sier til oss.

Filmen Lemony Snicket: En serie uheldige hendelser hjelper oss til å forstå at Bibelen er Guds brev til oss. Johannes 18: Mine barn, la oss elske, ikke med tomme ord , men i gjerning og sannhet. Johannes 16: Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, blir i Gud og Gud i ham.


Et Ord fra GUD til DEG. Velg et vers til konfirmasjonsdagen din! Det gamle testamentet Mose 12: Jeg vil velsigne deg og du skal bli til velsignelse.


Et konfirmations- ord er et citat fra Biblen eller et salmevers, som høres ved konfirmationen. Det kan stå som et minde om din konfirmation og det, den betyder for dig.

Vælg dit eget ord fra listen – eller brug Biblen og Salmebogen. Du kan også spørge i din familie efter et bibelor som har betydet noget for én du holder af. Trenger du et godt sitat? Gi heller en rusdrikk til den som holder på å gå til grunne, og vin til den som har sorg i sinn. Sitater til bruk ved konfirmasjon.


Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en fin hilsen til konfirmanten. Boken presenterte 7forklaringer på bibelske tekster, og under eksaminasjonen i kirken skulle konfirmanten være i stand til å gjengi disse ordrett. Da ble konfirmasjonen frivillig, og alle straffebestemmelsene rundt ordningen ble opphevet. Konfirmanten skulle også høytidelig gjenta sine dåpsløfter.


Skal du skrive tekst på konfirmasjonskort, vil et lite dikt kunne si mer enn mange ord. Vi gir deg her gratis konfirmasjonsdikt som du kan bruke som tekst på konfirmasjonskort. Kanskje forklarer disse ordene noe av den norske kulturen og de norske verdiene? Dette er ti norske ord som ikke lar seg oversette til andre språk.


Store bibler passer godt til hjemmebruk og på kontoret. Men den ultratynne utgaven kan du ta med deg overalt. Nå med bibelteksten fra Bibelen – Guds Ord (R17).


Alle ungdommene blir delt opp i en rekke, hvor de én for én går opp til alteret.

Den første er å legge hånden på hodet til konfirmanten og gi sin velsignelse. Ofte skjer dette i samsvar med en personlig tekst eller utdrag fra bibelen etter konfirmantens eget ønske. Målet er å gå fra lærling til mester.


Mester-lære for ferdighetslæring og utøvelse av kompliserte yrker som krever stort skjønn, er forbilde for denne måten å lære på. Praksisene må være informerte. Etikken og idealene bør være formulerte.


Bibelen inneholder en lang rad trøstende og oppmuntrende vers. Jos 5b Jeg slipper deg ikke og svikter deg ikke. Sal 8: Du gir meg større glede i hjertet enn andre får av korn og vin i overflod.


Her er noen av dem. Du har hørt meg, lukk ikke øret når jeg roper om lindring! Du kom den dagen jeg ropte, du sa: Vær ikke redd! En samling av flere av slike dikt til konfirmasjon kan du kjøpe i nettbutikken Munter.


Dersom du kjøper taler med gode ord til konfirmanten , avsluttes flere av talene med et dikt fra denne samlingen. Du kan kjøpe denne samlingen konfirmasjonsdikt på Munter. Ord for dagen som kan smykke livets vei hvor hen du går det må bli et langt tillykke gjennom alle livets år. Vers 16: Vi ønsker deg lykke på ferden ut i livet, hvor du skal gå Og vi ønsker deg framgang i verden i det yrke du nå finner på.


Citater til konfirmation findes i mange forskellige afskygninger og har mange forskellige budskaber, hvor den ti vi lever i, også kan være omdrejningspunkt for budskabet. Citater om konfirmation kan være med til at motivere og lede de unge konfirmander på rette vej i en verden, hvor mange tunge beslutninger skal tages, og ansvaret altid ligger på vores egne skuldre. I en konfirmasjonstale gjør det ingen ting om man bruker de mest kjente diktene, for her handler det om å nå inn til både konfirmanten og til gjestene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg