torsdag 27. april 2017

Hodepine amming

Når bør jeg gå til legen med min hodepine ? Hvordan håndtere vanskelig og hyppig hodepine ? Er man mye plaget med hodepine , kan det være lurt å bli vurdert av lege, for å kunne få satt i gang lindrende behandling og utelukke underliggende sykdom. Generelt kan man si at ved hodepine som man ikke har en forklaring på og hodepine som blir verre, samt ved akutt innsettende hodepiner , bør man få en vurdering av en lege. Når jeg tenker meg om hadde det vært rarere om jeg IKKE hadde hatt vondt i hodet.


Lite søvn, varm luft, tendens til brystbetennelse, og såre pupper som fører til anspenthet ved amming. Og jeg holdt på å skylde på prolaktin, som jeg mente kunne gi hodepine. Ullvatt, hva hjelper det for egenntlig? Hodepine med amming kan være urolig av mange grunner. Spørsmålet om hvordan man skal behandle det, vanligvis løst av noen stoffer.


Velg de som har bevist sikkerhet i kliniske studier. Midler som er forbudt å motta lakterende kvinner, kan forårsake alvorlig skade på barnets kropp. Etter fødselen av et barn faller mange innenlandske problemer på den unge moren, søvnløse netter og opplevelser, så hennes hodepine bekymrer seg ganske ofte.


Hodepine amming

Akutt hodepine rammer de aller fleste fra tid til annen, og oftest i form av spenningshodepine, men det kan også skyldes mer alvorlige tilstander. I denne artikkelen kan du lese om mulige årsaker til akutte hodepiner og om når du bør ta kontakt med lege. Unntaket er trisykliske antidepressiver, men hos kvinner som bruker slike medikamenter mot hodepine i svangerskapet, vil det være en viss risiko for abstinenssymptomer i form av kramper og tremor for den nyfødte.


Denne risikoen reduseres ved nedtrapping av medikamentinntaket de siste to uker før fødsel. Kodein og de fleste blandingspreparater bør generelt unngås, da de kan fremkalle hodepine. Smertestillende medisin har derimot kun en beskjeden effekt på den kroniske formen, og kan attpåtil være med på å vedlikeholde hodepinen , hvis du tar smertestillende tabletter i mer enn dager i måneden.


Forverringen etter å ha inntatt stående stilling opptrer vanligvis allerede innen sekunder, det samme gjelder lindringen etter å ha lagt seg ned. Lokalisering, kvalitet og intensitet av smerten er av liten diagnostisk verdi. Ett sted sier tre kopper er. Oppgitt inntak av kaffe gikk betydelig ned i svangerskapet, men drakk mer.


Når det gjelder koffein og amming , så er det samme regel som gjelder, 2-3. Hvilken mat og drikke kan du spise når du ammer , og hva med allergier. Les om mat, kaffe og allergier ved amming her. Amming og hodepine. En stressende livsstil kan være en viktig årsak til hodepine hos barn og ungdom.


Hodepine amming

En undersøkelse fra Bergen viser at 2prosent av tiendeklassingene har hodepine minst én gang i uken. Stadig flere unge mennesker får kronisk hodepine d. I underkant av én prosent av ungdom har kronisk hodepine. Ved brystbetennelse kan huden på brystet bli har rød og hoven. Feber, frysninger, hodepine og manglende matlyst er vanlig. Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten å få behandling, kan det også utvikle seg en såkalt brystbyll (abscess).


Dette er en ansamling av puss i et hulrom. Graviditet og amming Preparatet anbefales ikke til bruk mot hodepine i graviditet eller under amming. Kvinner som kan bli gravide bør derfor bruke sikker prevensjon og slutte med medisinen hvis de blir gravide. Trett, orker lite, dårlig matlyst og elendig konsentrasjon kan skyldes så mangt.


Hodepine amming

Det er såkalt organovergripende med symptomer fra flere organsystemer. Forstyrrelse i stoffskiftet, blodmangel eller høyt blodsukker kan være årsak til dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg