fredag 14. april 2017

Karameller trines matblogg

Hvis du har et sukkertermometer kan du sette det i gryta og la blandingen stå å putre til du har en temperatur rundt 1grader hvis du vil ha myke karameller , og ca. Dersom du ikke har sukkertermometer kan du dryppe en dråpe av karamellblandingen i et glass med kaldt vann. Dersom karamellene kleber seg fast på kniven kan du gni kniven inn i litt nøytral matolje.


Karameller trines matblogg

Drypp en dråpe av karamellblandingen i et glass med kaldt vann. Ville bare nevne at bakepapir er ypperlig å helle massen på, gjerne i en firkantet form så tykkelsen i høyden blir passe. Kutt opp i terninger og pakk inn i oppklipt bakepapir i passe kvadratiske biter. Det blir nøytralt men fint. Har ikke prøvd oppskriften her, men gjør det på denne måten med vanlige karameller.


Karameller med lakris og sitron. Jeg elsker lakris og jeg elsker sitron, jeg elsker kombinasjonen lakris og sitron - og jeg eeelsker disse karamellene. Du trenger: 1g sukker 1g lyst brunt sukker 1g smør dl kremfløte ss lys sirup ts saltflak, f. Maldon litt nøytral olje. Finn fram en form, ca 15xcm. Jeg hadde faktisk en Tupperwareform i perfekt størrelse, men ideelt sett bør du nok ikke bruke alminnelig plast.


Følg med og skjær opp i passende biter når massen har begynt å stivne slik at det er mulig å skjære opp fine biter. Ny kokebok, totaloppussing av den 10-årsjubilerende bloggen Trines matblogg , og to gruppereiser for matglade, er bare noe av det 53-åringen fra Lørenskog kan se tilbake på i året som gikk. Myke karameller – finnes det noe bedre?


De er lette å lage og krever ikke lang koking. Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre.


Karameller trines matblogg

Se hva Norges mest populære matblogger lager når hun vil glede noen med en spiselig julegave! Stikkord: Julecookies, karameller , chilimarmelade, lakriskonfekt. Nam, håper det smaker! Da Trine Sandberg opprettet bloggen Trines Matblogg var det for å samle oppskriftene sine. Bloggen var hovedsakelig ment for henne selv, men også for venner og familie som gjerne spurte etter oppskrifter på det ene og det andre.


Dagens oppskrift er en variant av den engelske tradisjonelle Shepherds pie, som slett ikke er noen pai, men en kjøttstuing dekket med et potetmoslokk og som gratineres i ovnen. Da har startskuddet gått for julebaksten. Midt opp i tentamensrettinger (jeg jobber som lærer i videregående skole), prøver og karaktersetting skal jeg liksom være mamma og husmor og bake til jul. For å finne ut om karamellene er ferdige, ta et glass kaldt vann og drypp en dråpe av karamellmassen i glasset. Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt.


Karameller trines matblogg

Forlovet med en flott mann på 34år. Jeg er veldig glad i dyr, barn, være med vennene mine, prøve ut nye oppskrifter og kokkelering, høre på musikk, se filmer, lese bøker, fotografere,grilfest med venner, båtliv på sommern og snøbasing om vintern :) Har nydelig startet opp med håndarbei nemlig strikking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg