fredag 28. april 2017

Nesetetthet

Medikamentutløst nesetetthet kommer av at nesedråper eller nesespray mot tett nese blir brukt for lenge. Da vil virkningen av disse legemidlene avta og du oppnår det motsatte av det du ønsker - tett nese. Oppsvulming av neseslimhinnen kan også forårsakes av hormonpåvirkning under svangerskap, av alkohol og visse typer medikamenter.


Man blir tørr i munnen, luften fuktes og varmes ikke opp tilsterekkelig før den kommer i luftrøra. Nesen renser også luften og det mangler da også ved munnpusting.

Nesetetthet kan være svært plagsomt. Hva er nesetetthet ? Bihulene er hulrom som finnes i pannen og i kinnene. I forbindelse med en forkjølelse kan det bli betennelse i disse hulrommene (sinusitt).


Disse allergiske neseplagene er gjerne nesetetthet , nysing, kløe og rennende nese. Disse befinner seg over øynene, i kinnene og bak øynene. Infeksjon i bihulene arter seg enten akutt eller kronisk, men involverer i begge tilfeller som regel produksjon av mye og illeluktende snørr, og dette sammen med den foreliggende betennelsen vil kunne medføre følelse av nesetetthet.


Om du har en nyoppstått nesetetthet på én side, som har vart i mer enn fire uker i strekk, anbefales det å gå til legen for å utelukke alvorlig sykdom.

Noen mennesker bruker nesespray. Personer med nesetetthet vil ha lyst til å pusse nesen ofte. Sove med hodet hevet om natten er en midlertidig behandling for nesetetthet.


Ulike typer nesespray gi lindring fra lunger. Rød og ødematøs neseslimhinne. Eventuelt lettgradig feber og ubehag i kroppen. Differensialdiagnoser. Brukt over lengre tid kan midlene føre til kronisk nesetetthet.


Det er derfor viktig at nesedråpene har riktig styrke ut ifra barnets alder, at man følger anbefalt dosering og at nesedråpene ikke brukes i mer enn dager i strekk. Norges Astma- og Allergiforbun Undersøkelse og behandling, sist oppdatert 20. Nesesykdommer, skyldes betennelser, svulster, skader eller medfødte tilstander og vil i de fleste tilfeller gi nesetetthet og økt sekresjon fra nesen.


Drøbak Øre Nese Hals utreder og behander sykdommer i de øvre luftveier som blant annet hørselhemming, allergi, nesetetthet , bihulesykdom, søvnapnoe. Dette fører til nedsatt luktesans. Vi tilbyr også opersjoner operasjoner av polyper og dren samt operasjon av neseskillevegg og bihuler.


Sinus press, også kalt sinus hodepine, er et vanlig symptom ved nesetetthet fra klor. En person kan oppleve smerter i pannen, øynene eller på baksiden av halsen.

Nå er det plutselig ikke allergi eller forkjølelse som gjør deg tett i nesen lenger, men medisinen mot nesetetthet. Operasjon er aktuelt dersom det er noe i nesen som står i veien for en normal luftgjennomstrømning. Eksempler på dette er nesepolypper, svulster og neseskillevegger som står skjevt. Symptomer er nesetetthet , rennede nese og nysing.


Legemiddel som hemmer effekten av histamin, og som brukes ved behandling av allergi. I medisinsk sammenheng brukes indikasjoner for å beskrive grunner til å igangsette et bestemt tiltak, slik som legemiddelbehandling. Anfall av åndenød pga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg