tirsdag 11. april 2017

Kjønn ordinær ultralyd

Kjønnet kan en stort sett se på ultralyd fra uke 13. Hun er jordmor, har spesialutdanning i ultralyd og driver privatpraksisen Meretes Ultra. Tredimensjonal ultralyd gir mulighet til å se i dybden, noe som i sær er nyttig når man skal så på hjertet. Noen gravide ønsker å bruke 3D- ultralyd for å kunne se babyen sin bedre.


Kjønn ordinær ultralyd

Enkelte forventer nok at de kan se mer enn de faktisk kan. Det er også noen som tilbyr 4D- ultralyd der du kan se barnet bevege seg. Det er en viss mulighet for å ta feil, jo tidligere man ser etter dette. Vi gjør helst ikke ultralydundersøkelser kun for å finne kjønn og vi oppfordrer de som er nysgjerrige på kjønn om å holde ut til de skal på ordinær ultralyd omkring uke 18. Ekstra ultralyd med stor baby?


Klarer jordmor eller lege å se kjønnet sikkert på ultralydundersøkelsen, vil de fortelle det til foreldrene – dersom de ønsker å vite det. Men det er ikke noe som er nødvendig for undersøkelsen – kun en bonus. Tidlig ultralyd er et tilbud til gravide som ønsker å få tatt en ultralydundersøkelse før rutineundersøkelsen i uke ( ordinær ultralyd eller 18-ukerskontrollen). En tidlig ultralydundersøkelse kan gjøres fra uke og helt frem til det ordinære offentlige tilbudet som tilbys gratis ved sykehuset man er tilknyttet rundt uke 18.


Kjønn ordinær ultralyd

Har du ultralyd bilde fra siden? Uansett så forstår jeg ønsket om et spesielt kjønn. Dette er derfor det tidspunktet da gravide innkalles til rutinemessig ultralydundersøkelse. Etter uker er det vanskelig å bruke ultralyd til å fastsette termin. Kjønn kan ikke bestemmes før etter uker, men vil ofte kunne bestemmes ved senere undersøkelser.


Morkaken lar seg lett undersøke med ultralyd. Man kan se om det er gutt eller jente med ultralyd , men den beste tiden for å se kjønnet er rundt uke 18. Ultralyd er høyfrekvente lydbølger som ikke kan høres av mennesker.


Noen ganger klarer vi å fastslå kjønn fra uke 15. I undersøkelsen føres et lydhode over den gravides mage, og med lydhodet sendes lydbølger inn i livmoren. Lydbølgene blir reflektert av foster, navlesnor og morkake, og fanges opp igjen av lydhodet. Var på ordinær UL i går, og fikk dessverre ikke vite kjønn da baby ikke ville spre beina og lå med hodet veldig langt ned. Flere som har opplevd dette?


Anonymkode: Fikk de undersøkt barnet til tross for leie? Hvis de fikk det så er det absolutt ikke grunnlag for å få ny ultralyd pga av at man ikke fikk sett kjønn. Hvor mange av dere fikk beskjed om feil kjønn på ordinær ultralyd ? Han må jo forstå at dette var en veldig ekkel situasjon for oss, og komme med forslag til hva vi skulle gjøre enn bare dette er for tidlig å si på utvendig ultralyd.


Kjønn ordinær ultralyd

Ultralyd kan avdekke et foster sitt kjønn først etter uker. Det hadde vi gladelig betalt for, og da følt at vi hadde en god plan. Man trenger gode vinkler for å se det. Av og til er plasseringen til fostret vanskelig og det blir vanskelig å si noe om hva slags kjønn det vil bli, sier jordmor Milling. Sv: FEIL kjønn på ultralyd Jeg var på Volvat for privat UL da jeg ventet vesla.


Der så de ei jente. Stemmer jo ikke helt med innleggene i denne tråden da, så jeg vet ikke. Selv var jeg på tidlig ul, var litt over uker på vei, og en erfaren gynekolog viste meg tissefanten klart og tydelig. Jeg har også hørt at man kan se kjønn fra uke 14. Ordinær UL (og fødselen) viste jente!


Jordmor sa at så tidlig har alle en liten utstikker som enten blir tissefant eller klitoris. Dette kan du forvente og ikke forvente av ordinær ultralyd. Da var jeg hos en spesialist som ser fostre daglig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg