mandag 10. april 2017

Abortloven i norge 2018

Abortloven i norge 2018

Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst. Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig. Stortinget vedtok en innstramming i abortloven natt til fredag. Forslaget ble vedtatt med 1mot stemmer.


Abortloven i norge 2018

Vedtaket innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger, og som ønsker å fjerne. Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort) står. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern.


Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort, så lenge det kan skje før utgangen av 12. Men endrer Norge abortloven , vil det kunne gi uheldige ringvirkninger i verden – og det vil bli en global nyhetssak vi ikke vil være stolte av. Da abortloven kom på 70-tallet var det ikke.


Abortloven i norge 2018

I Norge utføres alle fosterreduksjoner ved Kvinneklinikken ved St. Olavs hospital i Trondheim. Ikke rør abortloven ! Demonstrasjoner i hele Norge.


Nå må vi ta til gatene og gi klar beskjed til regjeringen om å ikke røre. Tusenvis tar i dag til gatene for å demonstrere for abortloven. Nok en gang blusser debatten om abortloven opp. I dag samles mennesker over hele landet for å gå i demonstrasjonstog.


Abortloven i norge 2018

Dette kjemper de for. Henda vekk fra abortloven ! Flere politiske ungdomsorganisasjoner ønsker å utvide abortloven. De risikerer i virkeligheten å sette hele loven i fare. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge.


Kvinner som ikke er bosatt i Norge , men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Diskusjon om endringer i abortloven er fremdeles meget aktuell.


Regjeringen legger i dag frem en proposisjon med forslag til endringer i abortloven for å regulere adgangen til fosterreduksjon. Fosterreduksjon er et inngrep der svangerskapet avsluttes for ett eller flere fostre, mens gjenværende foster eller fostre. Statistikken omfatter alle som har et lønnet arbeidsforhold i Norge. Gjennomsnittlig månedslønn per heltidsekvivalent var dermed 45. Debatt: Abortloven Norge bør ikke tillate tvillingabort-turisme.


Hvorfor toer Tone W. Trøen (H) sine hender og sier at det ikke var Høyre som gjorde tvillingabort lovlig? Sammenligner man abortraten for landet som helhet, er differansen mellom høyeste og laveste rate 2. Det stabile nivået av aborter i Norge i årene med selvbestemt abort, kan være en indikasjon på at abort alltid vil være nødvendig for en del kvinner. HK har tilsluttet seg, sammen med LO, fagforbun en rekke kvinneorganisasjoner og politiske partier.


Vi oppfordrer nå alle til å delta og mobilisere til demonstrasjonene rundt om i landet. Selv om endringen som ble vedtatt gjelder få, ses den som en viktig seier i Krf. Denne paragrafen går på retten til abort ved alvorlig sykdom hos fosteret. Noreg har færrast tenåringsabortar i Norden.


Informasjon om Medisinsk fødselsregister som inneholder opplysninger om fødsler i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg