torsdag 20. april 2017

Glutenfri napoleonskake

Napoleonskremen kokes fersk hver dag. Valg for glutenfri napoleonskake. Her finner du den beste oppskriften på hjemmelaget napoleonskake. Den silkemyke vaniljekremen smaker fantastisk mellom to lag av knasende butterdeig, toppet med en søt melisglasur.


En klassiker med deilige lag av vaniljekrem og fløtekrem mellom to lag av butterdeig. Kan bestilles glutenfri her.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Det hevdes at den er Norges beste. Da jeg var lita jente gikk jeg og mamma på konditori en gang i måneden og da fikk jeg napoleonskake.


Jeg fikk som voksen diagnosen cøliaki og i mange år måtte jeg bare se på at andre spiste napoleonskake , noe av det beste jeg vet. I fjor fant jeg glutenfri butterdeig i Sverige og bestemte meg for å prøve. Slik lager du napoleonskake : 1. Hvordan piske krem?


Lag kokt vaniljekrem - avkjøl i kjøleskap.

Endelig er de norske jordbærene her og de smaker virkelig mye bedre enn de vi har hatt tilgjengelig til nå denne sesongen. Hva er vel bedre enn en nylaget pai med norske jordbær og mascarpone? Jordbær og mascarpone er som skapt for hverandre. Mascarpone er en italiensk ferskost som minner litt om creme fraiche. Andre alternativer som går an å fylle jordbærpaien med er vaniljekrem.


De har holdt seg populær i mange år. Allergi: Glutenfri om du benytter glutenfritt mel slik det står i oppskriften. Mandelmel er glutenfritt. FODMAP innholdet er høyt i mandelmel, men du kan bytte ut alt melet med speltmel, eller glutenfritt mel som har lavt FODMAP innhold. Speltmel er ikke glutenfritt.


Vi har de tradisjonelle glutenfrie varene. I tillegg har vi veldig mye annet, blant annet glutenfri napoleonskake. Og med julen like om hjørnet kan også allergikere nyte julekakene.


Her lages både glutenfrie sirupssnipper og kakemenn, sier Helge. Og det store utvalget av glutenfrie produkter har resultert i mange stamkunder. Vel, jeg måtte teste den.


Vi snakker ekstremt myk sjokoladekakebunn laget med sjokoladepuddingpulver - luftig karamellfromasj - og en helt sykt god sjokoladeglasur!

Kaken er glutenfri og inneholder absolutt ikke noe hvetemel. Visp eggehviter stive og tilsett sukker litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret.


Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form. I kveld er jeg tilbake her på bloggen med en vri på Proteinrundstykker, som er kjempegode og lettlagde Havrerundstykker med cottage cheese (og egg). Oppskriften ligger fra før i flere varianter her på Det søte liv for jeg synes den gir så supergode rundstykker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg