fredag 21. april 2017

Lite vektoppgang gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Norge har ikke egne anbefalinger for vektøkning i svangerskapet, men viser til amerikanske retningslinjer for vektøkning.


Her anbefales vektøkning ut fra hvilken KMI den gravide har ved begynnelsen av svangerskapet.

En balansert kost hos gravide kvinner bidrar til å sikre en frisk baby. Det hjelper også til å bevare en sunn helse hos moren. Regelmessig fysisk aktivitet sikrer en trygg fødsel. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke, bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig.


Noen andre som ikke har lagt på seg noe særlig i svangerskapet? Eller har født etter lite vektoppgang , og det gikk bra? Håper at babyen får det den trenger.

Symfysemålene er normale da. Uansett snakker man sjelden om lite melk ved mn fordi mat er i ferd med å ta over for melk. Er det flere av dere som har lite vektoppgang i 3. De siste tre ukene har vekta stått bom stille. Totalt har jeg gått opp kg, men trodde vekta virkelig skulle skyte fart i 3. I følge jordmor vokser babyen normalt, og er e. Min bestilling på sovebaby fungerte for godt.


Hun sover for mye og spiser for lite. Har for lite vektoppgang. Vi følges opp av helsestasjon. Ammer minst hver 2. På natt (har på vekkeklokke) og gir mme ved bruk av hjelpebryst siden lørdag for dager siden. Hei og takk for spørsmål!


Det er trist å høre at du sliter både psykisk og fysisk grunnet vektoppgang i svangerskapet. Men som du selv sier kan store deler av dette være vann.

De vanligste årsakene til at gravide sendes til en slik undersøkelse, er at legen finner et avvikende magemål, eller at den gravide selv føler at magen vokser for lite. Dersom man finner avvikende vekst hos fosteret ved en slik undersøkelse, henvises den gravide til fødeavdelingen. Som gravid kan det iblant kjennes ut som at kroppen gjør litt som den vil. Hver kvinne er unik og hva som er normalt for akkurat deg kommer an på hvilken vekt og kroppsform du hadde før du ble gravid. Dermed kan fosteret bli eksponert for ADHD-legemidler før kvinnen vet at hun er gravid.


I Norge er metylfenidat det mest brukte legemiddelet mot ADHD (4). Hos publikumstjenesten til RELIS (Trygg mammamedisin) er metylfenidat blant legemidlene mot psykisk sykdom som gravide og ammende stiller flest spørsmål om. Gravide med normal vekt trenger ikke å legge på seg mer enn kilo, og om man er overvektig holder det med en oppgang på fem til seks kilo, sier svenske Febe Zetterlund.


Det er viktigere ting enn vektoppgang når du er gravid. Hvor mye skal man gå opp i vekt når man er gravid ? Hva som er en normal vektoppgang under graviditeten kommer an på dine personlige forutsetninger og hva du veide før du ble gravid. En gravid kvinne som var veldig tynn før hun ble gravid går ofte opp mer i vekt enn en kvinne som veide for mye allerede før graviditeten.


Vektøkningen hos gravide vil være individuell. Bruk vår kalkulator og se din egen gravide BMI-profil. I første del av svangerskapet vil ofte kvinner legge på seg lite , evt.


Kvalme og nedsatt matlyst er ikke uvanlig i første. For høy vektoppgang øker blant annet risikoen for svangerskapsdiabetes. Hvis mor får diabetes under svangerskapet, øker også risikoen for at barnet utvikler diabetes senere i livet. Andre svangerskapsplager som bekkenløsning, ryggsmerter, sure oppstøt og slitenhet, forekommer også oftere hvis du legger på deg for mye når du er gravid.


Du bør generelt ikke slanke deg når du er gravid , men er du klart overvektig bør du derimot gjøre en innsats for å hindre for mye vektoppgang under svangerskapet, sier spesialist i allmennmedisin og medlem i nasjonalt fagråd for svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorgen, Kari Løvendahl Mogstad. Jeg starter i morgen, og er litt spent på om vi er flere Jeg er nå uker på vei med nr og ønsker å gå opp så lite som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg