mandag 17. april 2017

Ørebetennelse barn bading

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Enkelte barn kan ha trange anatomiske forhold i øret, som gjør at de kan være ekstra disponerte for infeksjoner. Det er heller ikke slik at alle barn har like stor motstandskraft mot sykdom.


Barn i barnehage er mer utsatt for ørebetennelse og virus enn barn som er hjemme, ifølge Berset. Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.


Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget. Alle kan få en ørebetennelse , men barn er spesielt utsatte. De vanligste symptomene er øreverk og feber.


Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel. De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned. Det vi vet, er at noen barn er mer disponert for ørebetennelse enn andre, for eksempel barn av foreldre som selv hadde hyppige. Barn som aldri går med lue, får ørebetennelse. Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med.


Til barn under to år kan saltvannsdråper brukes til dette formålet. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Antibiotikabruk hos barn.


Ved ørebetennelse klarer de aller fleste seg uten antibiotika. De fleste blir bedre etter et par dager, men noen trenger antibiotika. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene.


For å unngå å bli rammet av øregangsbetennelse i slike situasjoner, er det fornuftig å ha med seg en Otinova sprayflaske i reiseapoteket. Betennelse i det ytre øret skyldes infeksjon med bakterier eller sopp i huden i øregangen. Disse er som regel fjernet ved bading eller overdreven ørerensing.


En annen viktig årsak er skade på øregangen. Hvordan oppleves en slik betennelse? Der Man ser aller oftest ørebetennelse hos barn i alderen – måneder. Dren i øret på barn.


Barn kan få væske i mellomøret bak trommehinnen etter en akutt ørebetennelse. Væsken er ofte seig og tykk, og fungerer som en lyddemper som gir nedsatt hørsel. Det er derfor viktig at barn med feber får i seg rikelig med drikke. Mange barn synes det hjelper å holde noe varmt mot det vonde øret. Varmeflasker som kan fylles med varmt vann får du kjøpt på apoteket.


Behandling av ørebetennelse. En ørebetennelse vil ofte gå over av seg selv og smertene varer normalt bare i ett døgn. Antallet barn med kronisk ørebetennelse har sunket de siste årene, og kanskje kan det skyldes nettopp behandling med ventilasjonsdren.


Skal vi ignorere foreldres bekymring når barn hører dårlig i måneder og år, og vi vet at et ventilasjonsrør kan løse problemet? Vi startet med dette da barna våre stadig fikk øreverk etter bading i private. Har du hatt ørebetennelse før, bør du starte behandling igjen selv ved de minste. Dersom barnet har ørebetennelse kan du ikke gjøre mye på et apotek uten resept fra lege. Ikke nok med at det er veldig ubehagelig å ha vann i øret, men hvis det blir liggende inne i øregangen din lenge nok kan det føre til infeksjoner.


Og noe som er enda mer ubehagelig enn å faktisk ha vann i øret er å slite med en ørebetennelse i ferien. Infeksjonen kan i tillegg skade trommehinnene, hvilket kan skape smerter i ettertid. Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data.


Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Da har jeg snakket litt med en mor som har et barn med kronisk ørebetennelse. Så det er altså ikke bare vanngjennomtrengning å tenke på slik som i vårt tilfelle.


Så obs, obs i forhold til mitt forrige innleg! Dersom øretrompeten ikke klarer å åpne seg, for eksempel grunnet en forkjølelse som medfører hovne slimhinner i blant annet svelget og øretrompetutgangen (som særlig er tilfellet hos barn av anatomiske årsaker), kan både en flytur og en mellomørebetennelse bli svært smertefulle affærer på grunn av trykkforskjellene som ikke blir utlignet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg