fredag 21. april 2017

Forskudd på lønn

Dersom du trenger å utbetale forskudd på lønn skal dette kjøres som en egen lønnskjøring. Først forskuddet, for så å trekke det fra igjen på en senere lønnsslipp (eller flere). I Visma eAccounting er det ikke mulig å registrere en lønnsutbetaling om betalingen er på et annet beløp enn lønnsslippen. Takk for svar, det er veldig nyttig.


Kan du svare meg på mitt spørsmål om hvor langt tid kan det ta fra dagen jeg søker forskudd på lønn til dagen jeg får utbetalt penger på konto? Jeg spør dette fordi jeg vil proøve å finne en annen løsning hvit det skal ta uker at jeg fpr utbetalt penger.

Når du har betalt forskudd på lønn så er det en kortsiktig fordring og når det er gjort lønnskjøring så er det ikke en kortsiktig fordring lenger. Men samtidig blir du trukket fem ukers lønn i år. Ukeslønnen utgjør da 9. Netto har du da fått en ekstra utbetaling på 3. Alle kan spørre om forskudd på lønn , men det er ikke en rett å få det. Jeg betaler ut forskudd lønn på jobben min. Det er ikke papirhelvete for meg eller regnskapsførerne.


Eneste kriterierne vi har er at det er mindre enn hva en får utbetalt neste lønn. Og at det ikke blir en vane at en ligger ei lønn etter hele tiden.

Du kan jo ikke gå en hel mnd til uten lønn. Men dere har vel noe tillitsvalgt på jobben så hvis det ikke skjer noe prat med den. Eller fagforeningen. Men dette er jo hvis du da ikke akuratt har begynt i ny jobb.


FOr da vet jeg mange har at du må ha en innestående lønn. Er det vanlig at man bare kan få litt i forskudd , ikke hele lønnen ? Vi sliter litt nå i sommer i og med at mannen min studerer og jeg har den eneste inntekten. Sitpend og lån utbetales jo ikke i juni og juli.


Jeg har bedt om forskudd på lønn to ganger og lønningskontoret har da ingenting med hvorfor du trenger noen penger på forskudd ? Det kan være en ødelagt vaskemakin, en tannbehandling du mangler noen tusenlapper til eller hva som helst, de har vel ingen rett til å vite hva du skal bruke pengene på. Timelønnede og vikarer kan i noen tilfeller få forskudd. Den som har attestasjons- eller anvisningsmyndighet attesterer utbetalingen som sendes lønningssjefen til helhetsvurdering som for forskudd på fast lønn. Etter at timelistene er registrert inn i lønnssystemet kan utbetaling av forskudd innvilges av lønningskontoret.


Forskudd på lønn regnes som skattepliktig inntekt på det tidspunkt arbeidstaker mottar beløpet. Arbeidsgiver må derfor innrapportere beløpet på a-meldingen for den måneden forskuddet utbetales. Så legger man inn det beløpet som skal utbetales. Om fastlønn og skattetrekk (evt. andre faste tillegg og trekk) også kommer opp på lønnskjøringen, og man kun ønsker å utbetale forskuddet, så kan man slette de andre lønnsradene.


SVAR: Hei Kjenner ikke til hvilke regler som gjelder for utbetaling av lønn i Hellas.

Men en løsning kan være at du ber om forskudd på deler av lønn som du har innestående - som kommer til utbet. Snowreven: Er det en stor uting å be om forskudd på lønn ? Hvis man allerede har opparbeidet seg den lønna man vil ha på forskudd , vil det da være negativt å f. Forskudd gis bare til personer som har et ansettelsesforhold til UiO. Det innvilges ikke forskudd til selskapelighet utenfor arbeidstid (julebor sommerfest eller lignende), gaver og utlegg som kan gjøres opp med kredittkort. Nytt forskudd skal ikke anvises før tidligere forskudd er gjort opp. Dersom man velger et erkenorsk annetnavn, synes jeg det ser bedre ut uten h. Lønn utbetales som regel den 15.


Er dette en helge- eller helligdag, utbetales lønnen den siste hverdagen før den 15. I desember er lønningsdagen den 12. Sjekk spesifikke utbetalingsdatoer på kjøreplan for utbetalinger.


Lønnen som utbetales gjelder hele kalendermåneden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg