tirsdag 3. juli 2018

Lys tropisk aroma

Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Tropisk Aroma er en kjempego norsk, krydret sjokoladekake. Her har du en variant som nøyer seg med lys kakebunn og masse deilig sjokoladekrem. Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes.


Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor. Velger du å steke kaken som en marmorkake, hvor lys og mørk kakerøre blandes lett sammen til et pent mønster, kan fristelsen faktisk stå klar på kakebordet på under en time. Det er likevel ingen grunn til hastverk. Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt. Tropisk aroma blir om mulig enda bedre når den får stå kjølig en dag eller to.


En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Denne klassiske sjokoladekaken med lys og mørk deig har vært en vinner i mange ­generasjoner.


Lys tropisk aroma

Denne har smak av revet muskatnøtt og ­glasuren skal smake godt av kaffe. Tropisk sjokoladekake Deilig sjokoladekake med tropisk aroma. Stappfull av smak, og med masse god glasur, er dette en sikker vinner på kakebordet. Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Scibsted Forlag. Den mørke bunnen trenger ikke så lang steketi i og med at den er så tynn.


Avkjøl og del den lyse kaken i to. Legg den mørke kaken i midten og fyll smørkrem mellom lagene og oppå kaken. Tips: Kaken kan stekes i en form, bland da kakao i hele deigen.


Lys tropisk aroma

Om du bruker andre krydder så blir det en krydderkake, ikke en tropisk aroma. Lys deig i bunnen av formen, mørk deig i midten og lys deig på toppen. Min tropisk aroma er min mors oppskrift, En gammel oppskrift. Denne kaka er ei festkake, og vanvittig god.


Med lys – mørk – lys bunn. Baker den hver gang det skal være selskap. Smaken er ikke spesielt tropisk , i hvert fall ikke slik ordet brukes i dag.


Men det må være krydderet (muskat og kanel) som ga assosiasjoner til tropene. For å gjøre det litt enklere har jeg satt sammen en oppskrift som passer til en liten langpanne. Glasuren strykes på toppen og det klassiske mønsteret er laget ved hjelp av en gaffel.


Kaken er saftig og holder seg i flere dager. Man kan endre lyset på denne duftfukteren og skru det helt av, men når man har den på er det alltid et lite grønt eller rødt lys som lyser for å vise at den står på. Duftfukteren har en sikkerhetsfunksjon som gjør at den automatisk skrur seg av når det blir lite vann igjen.


Lys tropisk aroma

Men sjokoladekake har jeg bakt ørt-og-fjørti ganger så nå ville jeg finne på en litt annen variant. Det finnes et hav av ulike oppskrifter på denne kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg