onsdag 18. juli 2018

Slik en mormor du som min

Slik en mormor, du, som min , finnes ei, hvordan er din? Det var ille, ja, du , det var ille. Min forteller eventyr, først om troll og skogens dyr, så om konger og prinsesser, konger og prinsesser. Av papir hun klipper best.


Han er del av alt det du er. En som strekker ut hånden til deg, og hjelper deg opp når du er lei.

To som alltid vil ha hverandre, og som aldri kan bli skilt av andre. Noen som har teksten til den sangen. Første verd er slik : nei, slik bestemor som min , finnes ei, hvordan er din? Lagt inn av Svigertiger kl.


De tre små Aaserudene. De bodde sammen i en generasjonsbolig på Bekkelaget i Oslo under Mimmis oppvekst. Mormoren var en stor del av hennes og søsterens hverdag.


Foreldrene mine jobbet mye, så jeg og min søster var ofte nede hos henne. Der fikk vi se på TV og spise sjokolade, slike ting som egentlig var forbeholdt helgene.

Hun tok oss med på bakeriene i byen. Som mormor opplever jeg en helt ny slags kjærlighet som jeg ikke var forberedt på. Det føltes som om porten til hjertet mitt ble åpnet. Jeg elsker å leke med dem, og jeg har en helt annen tålmodighet med dem enn jeg hadde med mine barn.


Kanskje fordi jeg ikke har ansvaret på samme måte. Han svarer på innlegg fra våre skribenter, og du kan skrive til ham i spalten Si ;D til psykologen. Ja, hva skulle jeg ha gjort uten min tante Tove på Island.


Hun sitter med oppskrifter fra min mormor i Danmark. Dette er danske julekaker som kan minne om fattigmenn. Sånn koker en dobbelt verdensmester: 7gram kaffe, som kvernes mellom filter- og kokemalt. De er dypere i fargen og mer kompakt. Kok opp vannet, ta kjelen av platen og vent ett minutt til du har riktig temperatur på vannet, grader.


Ha i kaffen, og rør rundt med skje i hensikt å få all kaffen i kontakt med vannet. Jeg lurte bare på om je må ha tillatelse fra mamma eller mormor for å flytte hjemmefra når jeg blir 16. Man kan jo bo alene hvis foreldrene betaler med siden jeg bor hos mormor er det vel hun som har ansvaret, er det eventuelt en måte å gjøre mormor til vergen min ? Kutt moren din helt ut, hun er ond som kan gjøre slik med barna dine.


Minstejenta de vil få en ødelagt selvtillit. Uansett hvor mye du vil dekke over forskjelsbehandlingen, så har den lille jenta øyne og se med. Noen dager er slik at man bare er lykkelig for å være i live.

Vi gjorde ikke stort å skryte av i går, så den tilfredstillelse du kjenner etter å ha gjort en økt var ikke det som gjorde dagen bra. Av og til trenger man å bare surre bort en dag slik jeg gjorde i går. Mamma, mormor og kvinne i livet og boligen. Marit sin side for tips til planløsning av bolig, planlegging og ellers hva du som Hus-mor kan få behov for i hverdagen.


Mormor sa at ovnen rengjorde seg selv med superingredienser – nå bruker jeg knepet hennes hver gang. Dette mønsteret er etter en brikke som min mormor fikk fra en venninne. Mønsteret er ikke kontrollert.


I motsetning til naturlig marmor , som er porøs, motstår kultivert marmor flekker, noe som gjør den ideell til bruk i våte omgivelser som på badet. For å forhindre mineralforekomster på kultivert marmor , bruk en gylle eller et mykt håndkle for å tørke marmor etter hver dusj. Hun skulle få svar på bilder de hadde tatt på sykehuset på en torsdag, og på tirsdag fikk. Nå tenker du kanskje at det var hostemedisinen disse avvikene handlet om.


Nei, det var hjertemedisinen. Det siste avviket ble forresten aldri registrert som avvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg