torsdag 5. juli 2018

Baby avføring morsmelkerstatning

Avføring hos barn som får morsmelkerstatning. Hos barn som får morsmelkerstatning , er avføringen fastere og lukter råttent. Fargen kan variere fra grønn til gulhvit.


Vanligvis har barnet 1-slike avføringer daglig. Løse og hyppige avføringer er ikke normalt. Ved kumelkernæring oppstår det ofte forstoppelse.

Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer. De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang.


Grønn avføring hos en ellers frisk baby er helt normalt. Hvis babyens avføring derimot er hvit eller gråhvit, kan det være et tegn på at gallen – som vanligvis farger avføringen – ikke kommer ut i tarmen. Det kan være et symptom på problemer i lever og galleganger. Tross dette fikk vi oppgitt dosering på malt av neonatalavdelingen på sykehuset før vi dro etter fødselen.


Baby var da begynt med mme og det med daglig avføring ble tatt opp.

Den ene gangen baby var forstoppet holdt denne doseringen for oss. Spedbarn som får morsmelkerstatning har ofte avføring daglig. Morsmelkerstatning er noe tyngre og fordøye enn morsmelk og kan føre til forstoppelse.


Overgang fra morsmelk til fast føde påvirker avføringen som blir mer fast, det er like vanlig å ha avføring ofte som å ha det sjeldent. Næringsinnholdet følger sammensetningen som er gitt i EUs lovgivning nøye. HiPP Baby Combiotik er tilpasset spedbarn fra fødselen og opp til måneder. Barn som kun får morsmelkerstatning , er derfor ikke like godt beskyttet mot infeksjoner.


Tilstrekkelig rengjøring av smokker og flasker, og hygienisk tilberedning, har dermed betydning for å forebygge infeksjoner hos barnet. Vask området der du blander morsmelkerstatningen. Det normale antall tarmtømninger hos et spedbarn (under mnd) varierer med alder og hva barnet spiser.


Spedbarnet kan ha forstoppelse hvis avføringen er hard eller pellet-liknende. Barnet kan dessuten se ut til å ha smerter når det forsøker å bæsje, eller det går lengre tid mellom hver avføring enn det har gjort før. Gratis frakt fra 6kr.


Check out For The Baby. En baby kan for eksempel få forstoppelse ved overgangen fra morsmelk til morsmelkerstatning. Det er flere årsaker til hard mage.


Da må du regne med at avføringen blir fastere i noen dager, inntil barnets tarmer har vent seg til forandringen. Får babyen morsmelkerstatning blir avføringen litt fastere, og kan lukte strammere enn den søtlige morsmelkbæsjen.

Et barn som kun får morsmelkerstatning vil som oftest ha færre avføringer enn ammende barn. Babyer som får morsmelkerstatning skal ha avføring hver dag for ikke å få forstoppelse. Man skal være oppmerksom på at barnet skal ha avføring daglig for å unngå forstoppelse. Min datter på måneder får mest morsmelkerstatning siden jeg har lite melk selv. Har lest et sted at det da er forventet at hun skal ha avføring daglig, men slik er det ikke med henne.


Fast føde skal ikke gis til barn under fire måneder fordi nyrer og fordøyelsessystem ikke er godt nok utviklet 1. Barn over fire måneder bør få fast føde fremfor morsmelkerstatning dersom de har behov for tilleggskost 1. De fleste morsmelkerstatninger er modifisertkumelk, og alle standardmerker er veldig like. Med mindre helsestasjonen eller legen sier noe annet, bør du velge en som har tilsatt jern. Såkalt hydrolisert morsmelkerstatning finnes også, og denne synes ikke å gi økt utvikling av allergi.


Svart avføring hos barnet kan også være tegn på melkeproteinintoleranse, en allergi som er vanlig hos spedbarn men som de vanligvis vokser av seg. Hvit eller grå avføring : Lys, krittfarget avføring kan være tegn på sykdom i galle- eller lever, og et tegn på at gallen som normalt gi avføringen farge ikke er tilsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg