torsdag 19. juli 2018

Allergisk mot katt ikke hund

Allergi mot katt , hund og hest regnes for å være det mest vanlige. Katter er veldig mobile og forflytter seg mye rundt i et hus i løpet av en dag. Det fører også til at katten legger igjen allergifremkallende proteiner på fler steder enn for eksempel et hamster. Jo yngre du er, jo større er imidlertid risikoen for at du vil utvikle allergi også mot hund , spesielt ved hyppig kontakt.


Hvis du har barn med allergisk astma anbefales det at dere ikke anskaffer pelsdyr.

Selv om en allergitest ikke slår ut, er det ingen garanti for at du ikke. ALLERGIVENNLIGE: Er du allergisk mot pelsdyr finnes det flere katter og hunder som er bedre egnet for deg. Ingen dyr er 1 allergifrie, men mange allergikere kan likevel ha noen av disse rasene. Aggressiv allergi mot hest og katt.


Hest og katt er verstingene, da det er disse dyrene som har de mest aggressive allergenene. Katter beveger seg over alt, og vil dermed spre allergener hvor den ferdes. Generelt sett kan man ikke anbefale en viss rase til personer med allergi, fordi allergennivåene også innenfor samme rase kan variere stort.

Det allmenne rådet er å unngå å skaffe seg katt hvis man vet at man er allergisk. Behandling ved katteallergi. Den som er allergisk mot katter , skal først og fremst unngå å skaffe seg katt.


Det er ikke bare mennesker som kan reagere med kløe og rennende øyne av katter. Også hunder kan være allergisk mot katt. Det antas at cirka prosent av befolkningen har allergi mot pelsdyr, og allergi mot katt er den mest vanlige. Hver tiende nordmann er allergisk mot katter. Hvilke dyr kan gi allergi?


De aller fleste kjæledyrene vil som nevnt kunne gi allergi, inkludert minigriser, hårløse mus, chinchilla og korthårede kinesiske pudler. Hvor mye et barn reagerer allergisk på et dyr er forskjellig fra person til person, sier Grøttum. Hundeallergi – en vanlig form for pelsdyrallergi.


Hunder finnes i dag i av norske husstander og blant husdyr er det bare katten som er mer populær. Samtidig har rundt prosent av befolkningen allergi mot pelsdyr, og da først og fremst katter og hunder 2. Jeg har nettopp blitt allergisk mot katt , og jeg har to innekatter. Jeg vil ikke kvitte meg med dem, og allergtablettene jeg har fått fungerer bra.


Jeg kommer til å ta flere forhåndsregler nå som jeg har fått bekreftet min allergi.

Ingen katter på soverommet, ut med tepper, støvsuge oftere, og slippe kattene ut. Let adgang til klinikken fra motorvej. Bestil tid til ormekuren hjem. Praktisk otoskop for hjemmebruk.


Lar deg lyse og se inn i ørene. Finn laveste nettpris her. Hvordan får hunder og katter allergi? Når hunden eller katten til stadighet blir utsatt for stoffer (allergener) den ikke tåler, kan den utvikle allergi. Vanligvis begynner kjæledyret med en kort periode med kløe og biting.


I det første leveåret kan dette være så mildt at det ikke blir lagt merke til. Jeg vet ikke hva jeg reagerer på, er ikke så mye med katter , men mye med hunder , jeg reagerer ikke på hunder , men når det har vært katt hos meg så har jeg blitt tett. Kan man ha allergi mot katter og ikke hunder ? Sophie(min datter på år) er allergisk mot hund , men ikke katt. Vi har katt hjemme og har alltid hatt det, og ingen reaksjon heller ikke på prikktest - kun hund.


Betyr det at hun tåler alle dyr utenom hund , eller er det slik at dersom vi anskaffer oss et marsvin eller kanin eller noe. Hvert år forlater hundrevis eiere kjæledyrene sine på grunn av allergi. Du vil ikke være i stand til å bli kvitt allergien helt, men du kan redusere den ved å vaske hendene etter å ha rørt dyret eller rengjort kattedoen. Jeg tror sjangsen for å utvilke allergi mot hund er svært stor hvis du allerede er allergisk mot katt , desverre. Jeg er multi-allergiker, og allergisk mot pelsdyr.


Dette etter egen erfaring. Jeg trenger ikke i utgangspunktet å være allergisk mot et bestemt pelsdyr, men etter kontakt med dyret blir jeg allergisk etterhvert. Har en Bichon Havanais, moren min er og spesielt før var ekstremt allergisk mot katter og hunder , men hun tåler røytfrie raser som vår er, og har møtt flere allergikere som heller ikke har reagert noe på han, men det er aldri en garanti, selvom sjansen er mye større for at man tåler en hund med hår som ikke røyter eller har fett i. Er jeg allergisk mot hunder ? Før du finner ut hvilke hunder som ikke forårsaker allergi, er det en god idé å identifisere de vanligste symptomene eller allergiske reaksjonene.


Konsekvensene av å være nær et kjæledyr spenner seg fra typisk nysing til hodepine, kløe i halsen, rennende øyne eller til og med utslett. Dersom det foreligger fôrallergi, vil katten oftest få en allergisk reaksjon få dager etter matinntak. Om fôrallergi ikke kan påvises, vil det være naturlig å teste videre for eventuell allergi mot komponenter i miljøet (atopiker).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg