fredag 20. juli 2018

Tømme hemoroider

Nei, hemoroider er ikke en infeksjon, men en forandring i blodårene dine. Hemoroider kan ikke smitte på noen måte. Det kan ikke smitte gjennom samleie eller på noen annen som helst måte. Det kan være dryppende blo eller blod som spruter ned i toalettskålen. Blødningene kommer ofte i forbindelse med avføring.


Les om behandling, symptomer, operasjon, kjerringråd og fjerning av hemoroide her.

Det er bra at du vurderer et legebesøk nå, for det vil du ha utrolig stor nytte og glede av. Er hemoroidene store, kan de komme ut av endetarmsåpningen. Ved LHL-sykehuset Gardermoen kan våre eksperter gi deg rett behandling. Det er vanligvis ikke behov for spesiell kontroll på sykehuset. Hvis flere og store hemoroider er operert kan det være behov for å gjenta prosedyren etter en tid.


Det blir da avtalt kontroll på poliklinikk etter 6-uker i første omgang. Dine plager etter første operasjon er avgjørende for om nytt inngrep er nødvendig. Blodet kan da samle seg opp og danne hemoroider.

Noen situasjoner øker sannsynligheten for dette: - Langvarig ståing, sitting og lite aktivitet. Kraftig diaré eller forstoppelse. Tilstander som øker sjansen for hemoroider er blant annet graviditet, kraftig press ved tarmtømming, forstoppelse, fedme, tungt kroppsarbeid og lange perioder med stillestående aktivitet.


Det er også vanlig å få hemoroider under graviditet. Symptomer på hemoroider. Små hemoroider kan føles litt ubehagelig, men mange merker ingen symptomer. Større hemoroider kan gi irritasjon, kløe og smerter.


Faktorer som gir økt risiko for utvikling av hemoroider er. Du kan forsøke å dytte dem inn igjen, men det er ikke alltid mulig. Plager med forstoppelse. Forstoppelse gjør at man ofte må sitte lengre på toalettet og trykke for å tømme seg.


Graviditet og svangerskap gir også økt trykk i blodårene i. Min hund er plaget med analkjertlene, og dyrlegen tømmer de for oss hver gang vi er hos dyrlegen. Dette går fort og greit. Omlag halvdelen av alle nordmenn over år har hemoroider. Det er små, blodfylte knuter (åreknuter) som i starten sitter like innenfor, men senere også utenfor, endetarmsåpningen.


De er, og fortsetter med å være, godartede. Dermed kan blodåren under slimhinnen begynne å pose ut og til slutt ende med å bevege seg ut av endetarmsåpningen.

Det anslås at så mye som av den voksne norske befolkningen har eller har hatt en eller annen form for tilstanden. Slimutskillelse, smerter, kløe, irritasjon og hygieneproblemer er de hyppigste symptomer ved hemoroider grad 3- men symptomer kommer og går. Ved hemoroider grad kan det også bli lekkasjeproblem. Sliter med at jeg ikke får tømt tarmen ordentlig når jeg er på do. Ender med at jeg må bruke enorme mengder papir for å ikke få bæsj på papiret.


Siste rest av bæsjen ligger altså helt nederst i tarmen, men jeg får den ikke ut uten å presse på meg sprengte blodkar i øynene og hemoroider. Rett før jeg fødte, fikk jeg noen voldsomme hemoroider , de var der selvfølgelig etter fødselen også. Behandlingen jeg fikk for dette, var innpakkede isbiter som jeg lå mellom rumpeballene.


Synest det hadde en veldig lindrende effekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg