torsdag 12. juli 2018

Dikt humanistisk vielse

Våre livssynsåpne vielser bygger på likeverd og humanisme. Send inn deres forespørsel her! Skreddersydde seremonier etter deres ønsker. Deres dag, deres vielse , deres avgjørelse.


Humanistisk vigsel er på den måten ingen livssynsnøytral seremoni. Innslagene i seremonien skal understreke de humanistiske verdiene, og ikke referere til andre livssyn.

Seremonien kan heller ikke holdes i en kirke eller annen religiøs bygning. Vi planlegger vielse , og vurderer å be noen om å lese et dikt. Vi skal vies humanistisk og utendørs, så religiøse tekster er ikke aktuelt, men et fint dikt hadde vært toppen. Noen forslag til dikt som passer i en sånn anledning?


Dikt kan tilføre dybde, perspektiv og ikke minst en etterlengtet pustepause i en følelsesladet vigselsseremoni. Her har vi samlet et lite knippe vakre dikt om kjærlighet du kan bruke i din vielse. Vi hadde humanistisk vielse og var kjempefornøyd med det.


Vet ikke hva slags erfaringer du er ute etter, men jeg synes et hovedpoeng er at man står veldig fritt når det gjelder utforming og innhold i vielsen. Man kan også velge fritt hvor man ønsker å gifte seg så lenge stedet har en viss verdighet, og opplegget lar seg gjennomføre.

Fine dikt og sanger til vielsen vår? Dere som skal ha human-etisk vielse. Dere trenger ikke være medlem i Humanistforbundet for å bestille vielse hos oss. Det vanligste er å ha seremoni på lørdag, men søndag eller en hverdag er også mulig.


HEFs fylkeskontor i ditt fylke finner en ledig vigsler. For oss som skal ha ikke kirkelig vielse. På denne siden vil jeg legge ut dikt jeg har brukt i vielser. En unitarvielse kan være så mangt – noen ønsker et religiøst innhol andre ikke – og det finnes dikt som passer alle slags vielser, og alle slags par. Håper at leserne også kan bidra med fine bryllupsdikt – eller dikt som passer til bryllup, brudepar.


Jeg personlig synes det er fint å ha med et dikt i seremonien. Det finnes utrolig mange fine dikt å ta av som passer, kanskje til stedet bryllupet holdes, til brudeparet, eller måten feks de møttes på. Vi ønsker at teksten skal være norsk (kan være oversatt fra andre språk), at den ikke skal inneholde religiøse elementer og at den skal ha et innhold som passer til en vielse. Det kan være dikt eller en god fortelling (kan være humoristisk, i eventyrform eller annet). De fleste har mest erfaring fra kirkelige bryllup og har derfor mange spørsmål rundt denne store livshendelsen.


For hva og hvordan er en humanistisk vielse , sånn egentlig? Hvor kan vi vies – ute, inne, fjell, hav? Får vi hjelp med planleggingen? Blir seremonien verdig og høytidsstemt?

Hvordan er seremonilederens tale? Før dere kommer dit har mye skjedd. Først må dere sende inn elektronisk forespørsel om vigsel fra nettsiden vår, human. Minst èn av dere må være medlem, og medlemsnummeret legges inn. Vi er stolte av å kunne skreddersy hver vielse til hvert enkelt par, noe som gjør våre seremonier ganske forskjellige.


Når dere får tildelt en seremonileder fra oss, vil dere kunne lufte tanker og ideer, samt få informasjon om alt dere kan trenge. Har du noen gode ideer? Og jeg har ikke så god fantasi, så jeg trenger deres hjelp.


Vielsen var nær og varm, høytidlig, men samtidig avslappet. De fleste som var i bryllupet vårt hadde ikke vært i en slik type vielse før, og vi fikk veldig mange fine tilbakemeldinger på hvor inderlig og rørende vielsen var. En av hovedoppgavene til forbundets vigslere er å samarbeide med brudeparet for å sikre at seremonien blir så høytidelig og flott som mulig.


Vigsleren er parets kontaktperson under planleggingen fram mot seremonien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg