torsdag 26. juli 2018

Bakovervendt bilstol store barn

Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig bilstol til barnet ditt. Barnas Hus selger bilstoler for barn fra nyfødt og opptil ca 10-årsalder. Kjøp bilstoler hos Babyshop. Vi har alt fra baby og opp til eldre barn.


Store barn bør også sitte bakovervendt , og med dagens bilstoler er dette i stor grad mulig og enkelt å få til.

Bakovervendt er sikrest. Jo yngre barnet er des viktigere er det å ha barnet bakovervendt. Trygg Trafikk anbefaler at små barn sitter i en bakovervendt bilstol til de er minst år, helst så lenge som mulig.


Kjært barn har mange navn, så også barneseter. Her forteller vi deg hvilke betegnelser Forbrukerrådet har valgt å bruke. Barn har et stort og tungt hode i forhold til resten av kroppen, samtidig som muskler og beinbygning er svakere enn hos eldre barn og voksne. Barn bør sitte bakovervendt så lenge som mulig, helst til de er minst fire år gamle, og gjerne enda lengre.


Når barnet sitter bakovervendt presses kroppen og.

Er det på jakt etter markedets tryggeste bilstol til barnet ditt? Vi kan ikke gjenta det ofte nok. Både kollisjonstester og reelle ulykker viser at det er sikrest for barna å sitte i en bakovervendt bilstol. Hovedårsaken til dette er at små barn har et stort og tungt hode i forhold til resten av kroppen og skjelettet er mykt. Kanskje bør man da velge en babystol eller en bilstol som kan festes på en base, og så ha en base i hver bil for enklere forflytninger.


Litt større barn , som har gått fra babystol til bakovervendt bilstol , sover kanskje fortsatt om dagen eller kan komme til å sovne på lengre bilturer. Etter dette skal både barn og voksne sikres med bilbeltet. Barn skal ikke transporteres i bakovervendt barnestol i forsete der det er airbag. Unntaket er hvis kollisjonsputen er deaktivert manuelt eller automatisk.


Barn opp til minst år, helst opp til år bør sikres i bakovervendt bilstol ! Når er det på tide å bytte ut babybilstolen? Anerkjente merker og testvinnere. Derfor anbefaler vi den beste sikringen for barn i forhold til frontkollisjoner. Men forskning viser at også i påkjørsler bakfra er en bakovervendt bilstol best i de aller fleste tilfeller.


Faktisk hele ganger sikrere enn en forovervendt bilstol. I en forovervendt stol økes sikkerheten med for at barnet skal overleve en frontkollisjon uten skader. I en bakovervendt bilstol øker sikkerheten til.

I Norge er anbefalingen at barn skal sitte i bakovervendt bilsete til de er fire år. Men i en stor internasjonal test scorer en forovervendt bilstol bedre enn det bakovervendte. Snart-treåringen sitter i en Akta Graco cosmic comfort s, og den skal være beregnet til unger opp til.


Man skal bytte fra babystol til bakovervendt bilstol når barnet kan sitte alene uten støtte, ved ca. I Sverige anbefales bakovervendt kjøring for barn opp til 4–år. Det er virkelig vanskelig.


Denne testen fokuserer på barnets komfort, fleksibilitet, hvor mye stol og funksjoner du får for pengene, og hvor lenge de kan brukes. Et bakovervendt sete beskytter nakke og buk i en frontkollisjon. Kollisjonskreftene kan være direkte dødelige for et barn som sitter i et framovervendt sete, sier Anders Kullgren.


Han er professor i trafikksikkerhet og forskningssjef i forsikringsselskapet Folksam og har vært med på å vurdere resultatene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg