tirsdag 24. juli 2018

Sopp i halsen

Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Trøske kan oppstå på tungen, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Sopp i munnen Hva er sopp i munnen? Hvordan får man sopp i munnen?


Du forteller at din mor har fått påvist betennelse og sopp i spiserøret og at hun har problemer med å svelge mat.

Jeg antar ut fra din alder at din mor må være i, eller omkring, årene. Jeg får svare direkte på spørsmålet ditt, om hvordan det er mulig å få sopp i spiserøret. Har vært hos øre-nese-hals spesialist og han sa jeg hadde sopp i halsen.


Han skrev ut noe medisin, husker ikke navnet på det nå men det hadde kvalme og oppkast som bivirkning og det har jeg angst på så jeg kommer ikke til å bruke det. Finnes det noe annen medisin mot sopp i halsen som ikke h. Det er likevel ikke alle som har plager av det. Det finnes en rekke andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer, men som behandles på andre måter.


Symptomene er blant annet at man får et gråaktig belegg på tungen og små hvitgule prikker i munnen. Skyllevann evt Klorhexidin til å gurgle halsen med morgen og kveld får kjøpt uten resept på apoteket.

Fjern eventuelle propper i mandel-kryptene. Av naturmedisiner finnes flere forslag til sopp i munn:-Et gammelt kjerringråd er å drikke blå Farris-Aloe Vera som drikk har antiinfeksiøse egenskaper og kan prøves. Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Tilstanden er vanligst blant personer med diabetes som ligger i sykehus.


Candida utslett på kroppen. Dermatofytt- sopp (tinea), candida og pityriasis versicolor er de vanligste årsakene til soppinfeksjoner i hu og de medfører ulike plager. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging.


Det er vanlig at stemmen blir grøtete, som om du har en varm potet i halsen. MYCOSTATIN, det er sånn flytende middel som skal være lengst mulig i munn uten å svelge. Den tar jeg etter fungizone. Mange pasienter med kreft i munnen blir kreftfri med behandling som retter seg mot munnen og halsen.


Det dreier seg om operasjon eller strålebehandling eller en kombinasjon av begge. Munnsopp opptrer som oftest hos barn, men voksne kan også få det. Her har det kommet inn et kjerringråd mot sopp i munnen. Kanskje det hjelper deg også?


Trøske vises vanligvis som hvite flekker i munnen. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen.

Har du har trøske i halsen , kan det hende at du ikke er i stand til å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel. Noen personer opplever at ting smaker annerledes når de har trøske. Er du trøtt og oppblåst?


Det blir mer og mer vanlig, sier eksperten Eva Larsson. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud. Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper ulike steder av kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg