tirsdag 31. juli 2018

Hvordan grille i stekeovn

Historien om hvordan en av Indias mest ikoniske retter ble til, er kanskje like spennende som retten selv. Mulig er dette fordi historien inneholder berømte personer som Dronning Elizabeth II, JFK, og opphavet til nok en indisk folkefavoritt, nemlig tandoori chicken. En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Lag noen snitt i svoren slik at den ikke krøller seg under grilling.


Dette gjelder for både naturell og marinert utgave.

Et vellykket grillmåltid krever riktig utstyr og gode råvarer. En kan grille mye god mat uansett hvilken grill en har, men griller med lokk gir størst fleksibilitet. For å kunne utnytte alle de tre grillmetodene krever det at man har en grill med lokk. Problemet er at overstekt kyllingfilet blir ganske tørr, og det er ikke så fristende.


Vi har tidligere vist hvordan du steker kyllingfilet saftig i stekepannen. Det er ikke vanskelig, men det er noen triks du bør lære deg - her finner du dem. MÅ PRØVES: Kylling med sitroncouscous og rødbeter.


Slik lykkes du med lutefisken.

Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Her har du masser av tips til hvordan du skal lykkes og om hva du skal drikke til, selvfølgelig i tillegg til oppskrifter med mange gode drikkeforslag. I stekepanna: Romtemperer laksefileten før du steker den. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes.


Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen? Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker. Nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker.


Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Er du glad i smaken av lam, vil du elske sprø, grillet lammeribbe. Du kan variere med mange ulike krydder og smaker til dette saftige kjøttet med sprø stekeskorpe, men en sikker vinner er alltid hvitløk og rosmarin. Knallgod kosemat som gjør seg selv i ovnen og gjerne kan spises med fingrene.


Legg grillribbeskivene på direkte varme for å få en fin farge på begge sider (ca. minutt per side). Flytt så kjøttstykkene til indirekte varme. Legg på lokket og grill videre i 3-minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Du kan også grille kjøttet kun på direkte varme.


Kyllinglår smaker mer, og er dessuten billigere enn kyllingfilet.

Hvordan steke kyllinglår. Kjøper du lårene frossen i butikken, så la dem tine i kjøleskapet over natta. Forvarm stekeovnen til 1grader. Brun lårene kjapt i stekepanna på begge sider i litt smør eller. Sukker brenner seg fort, og det kan ha innvirkning på hvilken temperatur du bør grille på.


Er det høyt sukkerinnhold i marinaden anbefaler han at du ikke griller på like sterk varme som et. Ikke alle har grill eller en plass å grille -forøvrig er ikke alltid været helt på vår side heller…. Maiskolber er enkel og god grillmat som enkelt kan tilberedes i stekeovn ! Stort enklere blir det ikke-og det er godt og stort sett populært blant både store og små. Alle ovner er forskjellige, så her er det bare å prøve seg frem til du finner ut hvordan din ovn virker. Det tar gjerne litt tid å bli kjent med hvordan ulike ovner oppfører seg.


Er du tilhenger av utenlandske kokebøker eller matblogger, merk at det er vanlig med gassovner flere steder, blant annet i Storbritannia. Men noen som har gjort noe lignende og hvordan burde vi gjøre det? Nettsiden ivillage. De har bedt sine lesere om å dele sine beste squash-oppskrifter.


Pølser er den mest spiste middagsretten i Norge, men vet du hvordan du tilbereder de ulike variantene riktig? Pølser er utemat, bursdagsmat, hverdagsmat, julemat, dugnadsmat, hurtigmat og 17. Pølser finnes i hundrevis av varianter fra de klassiske grill- og wienerpølsene til spansk chorizo, tysk bratwurst og italiensk salsiccia.


Jeg har en fin ørretfilet i kjøleskapet som jeg skal ha til middag i dag. Jeg tenkte at jeg skulle tilbrede den i ovnen, men vet ikke helt hvordan. Jeg vil ikke lage den i pose tror jeg, for jeg vil ha den stekt og ikke kokt på en måte. Skal jeg bruke en ildfast form da kanskje, men skal jeg putt.


I videoen over kan du se hvordan han steker kyllingbryst. Og det beste med metoden hans er at det er enkelt å steke mange på én gang. For å lykkes bruker han både stekepanne og stekeovn.


Denne oppskriften på pinnekjøtt viser tradisjonelt kokt pinnekjøtt, og hvordan du kan tilberede det i stekeovn. Pinnekjøtt smaker også godt med utbløtt potetlefse til: rull den ut, mos poteter og kålrabistappe inni, rull sammen, dypp i søet – og nyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg