mandag 2. juli 2018

Allergi pollen

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Pollentypene med størst betydning ved allergi kommer fra tresortene or, hassel og bjørk.


I tillegg har vi pollen fra Salix (pil, selje og vier) og pollen fra burot og gressarter. Muggsoppsporer kan også gi liknende plager. Nærmere million nordmenn har pollenallergi.


Mange er så plaget at det går utover livskvaliteten.

Hvis en av foreldrene er allergisk, er sjansen for at barnet skal utvikle allergi ca. Der begge foreldrene har allergi , er risikoen ca. De pollentypene flest nordmenn reagerer på, er rakler på bjørk, or og hassel, pollen fra forskjellige typer gress, pollen fra burot som er en ugressplante, og pollen fra Salix (selje, vier og pil). De typene pollen som forårsaker allergi (høysnue), er pollen fra vindbestøvede planter. Disse har lette pollen som kan drive langt med vinden.


Pollenallergi er allergi mot visse proteiner i pollen fra ulike typer planter. Ved pollenallergi blir immunforsvaret aktivert når man kommer i kontakt med visse typer pollen. Denne aktiveringen utløser de typiske allergiske symptomene.


Pollen er små partikler fra planter, som spres med vind eller insekter for å bestøve andre planter av. En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Pollen - allergi er hannlege, haploide spredningsorgan, som kjem frå pollenbærarar hos frøplanter.


Pollen frå planter med vindbestøvning, som mellom anna gras og rakletre (bjørk, hassel og andre), er av stor betydning ved allergiske lidingar som høysnue og astma. Da får du fjernet pollen som ligger og irriterer, og da kan du ofte unngå de verste plagene. Symptomene utløses hovedsakelig av pollen fra trær og busker som or, hassel, Salix (selje, pil og vier) og bjørk, samt planter som gress og burot. Hvis du har pollenallergi kan du være allergisk mot ulike pollen fra or, hassel, bjørk, burot og gress. I tillegg er noen allergiske mot pil, selje, vier og muggsoppsporer.


Du kan være allergisk mot en sort, flere eller alle, dette er individuelt. Allergi mot or og hassel er den pollenallergien som kommer først i allergisesongen. Du kan få svært mye av innholdet på Yr gratis, til bruk i ulike applikasjoner og tjenester.

Dersom du utvikler program, nettjenester eller annet med data frå Yr, oppfordrer vi deg til å dele det du har laget med andre! Denne typen allergi skyldes at pollen fra gress, trær eller urter frigjøres og svever rundt i luften vi puster inn. Noen merker lite til pollenallergien, mens andre får store plager både om våren (særlig bjørkeallergi) og om sommeren (gress- og burotallergi). Allergien er derfor oftast retta mot pollen frå vindbestøva planter. Om våren er årsaka til symptoma særleg pollen frå hassel, or, og bjørk, men også andre treslag som salix-familien med selje og vidje kan gje allergi.


Alvorlig allergi – behandle årsaken til allergien. Allergivaksinasjon behandler årsaken til allergien. Ved å regelmessig tilføre en dose av det stoffet (allergenet) som forårsaker allergiplagene, behandler man årsaken til allergien.


Immunsystemet påvirkes, slik at toleransen mot stoffet øker. Allergi skyldes en ugunstig og voldsom reaksjon på stoffer i omgivelsene. Vi kommer i kontakt med pollen ved å puste det inn i luftveiene, samt at det fester seg til hu hår og øyne.


Kryssreaksjoner ved allergi. Når pollenet kommer inn i nese, øyne og svelg, frigjøres histamin og andre stoffer i slimhinnene. Astma- Allergi Danmark udsender dagligt i pollensæsonen meldinger om luftens indhold af de vigtigste allergene pollen.


Det er Dagens Pollental.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg