torsdag 26. juli 2018

Hel ovnsbakt laks i folie

Vi har oppskriften. Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Hell på olje og krydder.


Hel ovnsbakt laks i folie

Fold folien godt rundt fisken slik at du får et luftig telt over oversiden. Ta ut pannen og la fisken avkjøle minst minutter uten at du løsner pakken. Jeg hadde helt glemt hvor fantastisk enkelt og uendelig godt det er med laks bakt i folie ? Altså, du kan egentlig bare slenge alt som er godt av grønnsaker og for eksempel oster som måtte passe, oppi aluminiumsfolie, dryppe over litt olje, ønsket krydderurter, legge laks eller ørret på toppen og voila!


Hva med en gladlaks til middag? Tilbered i stekeovn eller på grillen. Laksen er aller best om den har rosa kjerne.


Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. Ha evt litt av urtene på folien , legg fisken på, ha sitronskiver, salt, pepper, 5-hele stjerneanis og litt olivenolje over fisken. Laks i folie er lettvint og kan gjernes lages i stand kvelden før du skal steke dem. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha.


Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader.


Sett stekeovnen på 2grader. Prøvd laks med blåmuggost? Legg et dobbelt lag med aluminiumsfolie på et stekebrett. Legghalvparten av krydderurtene oppå folien. Stilkene kan bare være på.


Delsitrongresset i to, knus det litt med knivegget og legg den ene halvpartenoppå urtene. Strøover salt og pepper. Lag gjerne foliepakkene kvelden i forveien, ta dem med ut på tur og grill dem på et bål!


De kan også slenges på grillen eller stekes i ovn. Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett. Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. Tips: Pakkene kan også varmes på grillen.


Server med det tilbehøret du ønsker. Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen. Denne ovnsbakte retten er kremet, syrlig og passer bra til stekt sopp og båtpoteter.


Hel ovnsbakt laks i folie

Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Like godt som det er genialt!


Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske. Ovnsbakt : Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter.


Hel ovnsbakt laks i folie

Grønnsaker kan godt ligge i bunnen av formen, under laksefileten, eller sammen med fisken i folie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg