onsdag 11. juli 2018

Pepperkaker oppskrift uten sirup

Her finner du mange gode oppskrifter og tips for en vellykket middag. Tex Mex, Asia, BBQ og Krydder. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett.


Velkommen til MENY.

Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Ingen jul uten pepperkaker. Hvorfor ikke prøve å lage din egen pepperkakedeig?


Lag den dagen før du planlegger pepperkakebakingen, slik at deigen får ligge kjølig over natten. Oppskriften gir cirka stykker. Elt deigen med litt mel på bordet og kjevle den ca.

Stikk ut pepperkakefigurer og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek kakene midt i stekeovnen på 1°C i ca. Pepperkaker er julens mest bakte småkaker og er elsket av både store og små. Da kan lages i alle mulige fasonger og pyntes akkurat slik du ønsker å pynt de. Vi gir deg her vår beste oppskrift på pepperkaker som er bakt uten egg og med fløte istedet for melk.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Heisann alle sammen! Er de klare for oppskrift på sprø pepperkaker uten sukker? Dette er det innimari mange som har spurt etter!


Lukten da vi laget deigen og den lange ventetida til dagen etter da vi skulle bake. Men mest av alt tenker jeg på den fantastiske smaken på pepperkakedeigen. På senere år har jeg febrilsk lett etter og testet ulike oppskrifter for å finne min deig, uten hell.


I dag har jeg brukt din oppskrift , og denne gangen ble det helt rett. Berlinerkranser er hos mange å finne blant de syv slagene til jul.

Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel, og rør godt sammen. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.


Ha i natron, og sikt inn mel. Rør alt sammen til en jevn deig. Jeg får så masse skrøyd av mine pepperkaker - som i tillegg er glutenfrie! Cølikaki er nærmest blitt en folkesykdom de siste årene.


Hva vil du lage idag? Vanlige ingredienser er hvetemel, sukker, margarin (eller smør), sirup (eller honning), natron (eller hjortetakksalt), og krydderne kanel, nellik, ingefær og kardemomme. Det gir et koselig preg å pynte pepperkakene med både melisglasur og et lite melisdryss! Azinger bruker TINEs oppskrift hver gang han baker pepperkaker. Den lyder som følger: 3gram meierismør.


I tillegg bruker jeg personlig alltid et knivodd med natron, tipser Azinger. Og helst skal de smake akkurat slik de gjorde i fjor, og året før, og året før. Glutenfri pepperkakebaking trenger slettes ikke være komplisert, og det kan smake akkurat slik det skal uten mye om og men.


Sirup , sukker, margarin og vann varmes opp. Ta gryta av platen og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt om å la stå natten over. Som sagt så er dette en kjempegod oppskrift på sirupsnipper.


Men kan brukes til figurer også slikt jeg har gjort. Trykk ut figurer med utstikkere. Deigen kjevles til passe tykkelse.


Denne oppskriften kan fint justeres både opp eller ned i mengde, alt ettersom hva du skal lage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg