mandag 30. juli 2018

Eplekake uten egg med vaniljekrem

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag. Se oppskriften her.

Dette er en stor og utrolig saftig eplekake i langpanne! Begynn med vaniljekremen (eller kjøp ferdig vaniljekrem på boks, ca. 5g): Ha dl melk, fløte og sukker i en kjele.


Den er også fin å fryse. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i kjelen. Kjelen bør ikke være mer enn halvfull. Varm forsiktig opp til kokepunktet. Lite slår lukten av nystekt eplekake.


I denne varianten har vi også brukt vaniljekrem , noe som gir ekstra god smak og gjør kaken supersaftig.

Et godt tips når du skal lage eplekake er å bruke epler som egner seg til baking. Oppskrift på eplekake fylt med vaniljekrem 1g mykt smør 1g sukker egg 1g hvetemel ts bakepulver ¾ dl melk dl vaniljekrem – kjøp ferdig eller lag selv (se oppskrift her) epler g pekannøtter eller valnøtter ts brunt sukker. Enten du har norske hageepler i hagen eller i butikken nær deg så er den her.


Sesongen for epler, eplepai og eplekake. Derfor må jeg selvfølgelig ha oppskriften på glutenfri eplekake på bloggen. Et sterkt barndomsminne er den fantastiske lukten av nybakt eplekake som fylte huset. Denne oppskriften på eplekake uten egg har vi laget med yoghurt slik at den blir enda saftigere. Pisk egg og sukker til eggedosis.


Kommentarer til eplekake med vaniljekrem. Kopiering av materiale fra Godt. Vil du lage ei ekstra saftig og smakfull kake kan eg anbefale å lage eplekake med innbakt vaniljekrem. Mi oppskrift finner du blant anna her.


Fyll i midten eller på toppen, og følg ellers instruksene ovenfor. Nydelig #128578; Kaka kan fint serveres uten ekstra tilbehør, men her er nokre anbefalinger: Vaniljeis – mi oppskrift finner du her. Hvor mange personer er denne kaken til?


Er den god dagen etter også? Eller har du noen andre eplekakeoppskrifter som du vil anbefale?

Har bakt forskjellige eplekaker før, men synes det høres godt ut med vaniljekrem i, så har lyst til å prøve det. Har fått en bestilling på en eplekake , men jeg går på skole så må bake den på kvelden dagen før den skal spises. Slik gjør du: Visp egg og sukker til eggedosis. Kringle med vaniljekrem og makronfyll. Når eplene er modne er dette den retten vi bruker mest.


Noen enkle og noen litt mer avanserte, sånn som Tarte tatin. Vil du lese mer om opinnelsen til denne, klikk her. Eplekake finnes i utallige variasjoner. Er du glad i salt karamell og vaniljekrem ? Da er denne eplekaken garantert noe for deg. Med et lag karamell.


Vaniljekrem uten melk og egg - Ingredienserpk Freia vaniljesaus til koking ss sukker ss Maisenna 2. Noen tynne skiver marsipan stukken ned i kaken sammen med epleskivene, smaker fantastisk! Kake Bakverk Dessert og søtt Morsdag. Rør inn melkeblandingen i eggedosisen. Smelt smør og bland med melk.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg