fredag 25. mai 2018

Tarifflønn barnehageassistent 2018

Les mer om tariff, tarifforhandlinger og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet her. Slik forgår tarifforhandlingene under lønnsoppgjøret hver vår. Foreslår nye endringer. Forsikring og banker. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Du skal ikke meldes inn i pensjonsordningen eller opptjene medlemskap for dette arbeidet. Om tariffområdet PBL (Private Barnehagers Landsforbund) PBL er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. Her finner du lønnstabeller for tariffområdene KS og Oslo kommune.


Lønnstabell for KS pr. Men det er ingenting i vegen for at ein kan forhandle seg fram til andre løysningar lokalt. Alle arbeidsgivarar kan også velge å betale meir for sine ansatte, men då er det ikkje lenger tarifflønn. Meir detaljar om tariffavtalen finner du på den aktuelle fagforeninga sine sider eller ved å henvende deg til arbeidsgiver.


Ny hovedavtale for KS-området fra 01. Jeg har jobbet med utallige som har teorimodulene for fagbrev, men inntil noen år siden var praksiskravene så uoverkommelige for voksne mennesker med økonomiske forpliktelser at det for menge ble med det. Når barnehagene jeg har jobbet i har lyst ut, er det svært få søkere med fagbrev.


Sett deg inn i satsene som viser hva du minst bør ha i timelønn! Vi gir deg oversikten over hva du kan forvente å få betalt for den jobben du utfører. Som barnehageassistent jobber du i barnehage. Sammen med de andre ansatte er du med på å gi barna en trygg og god barnehagedag. Mange tror at Norge har en nasjonal minstleønn.


I stedet har hvert yrke gjerne en egen tarifflønn som forhandles fram av partene i arbeidslivet. Rett på minstelønn har du derfor kun om jobben din er underlagt en tariffavtale. Hvis du ikke har tariffavtale der du jobber, har du altså ikke rett på noen spesiell minstelønn.


Bruk av masterkompetanse Partene skal kartlegge status rundt bruk av masterkompetanse, og identifisere på hvilken måte slik kompetanse kan benyttes i PBL-barnehagene fremover, for å gi best mulig kvalitet til barna. Skjønner at det er vanskelig å søke pp tarifflønn barnehage og åpne linkene, for der er faktisk svaret på ditt spørsmål. Det jeg vil er at noen som vet hva tarifflønnen er, kan komme inn her, skrive det i denne tråden så takker jeg pent også er vi ferdig me den saken.


Den gjennomsnittlige månedslønn for alle ansatte var 45. Statens lønnstrinn henviser til lønnstabellene som er fremforhandlet mellom staten og LO Stat, YS Stat og Unio. Disse forhandlingene skjer vanligvis i løpet av april, slik at nye lønnstrinn trer i kraft fra 1. Tabellen under er dermed gjeldende fra 1. Hovedavtale og Hovedtariffavtalemellom PBL (Private Barnehagers Landsforbund) på den ene side og Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta på den annen side for perioden 1. Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år.


Tallgrunnlaget for årets tariffoppgjør er klart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg