torsdag 24. mai 2018

Ostekake med kondensert melk

Merk at søtet, kondensert melk ikke må forveksles med vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk (begge deler selges på hermtikkboks). Til denne iskaken må du altså bruke den søtede varianten kondensert melk for at iskremen skal få den rette konsistensen og smaken. Det er lett å lage høvlet sjokolade. Frossen ostekake med bær (se hele oppskriften og bilder på fremgangsmåte her) ca.


Café Ni Muser i Trondheim er kjent for sin fantastiske ostekake , som i sommermånedene kan nytes ute i bakgården.

Mye av æren for det har den utrolige kombinasjonen av fyldig ostekake og herlig frisk kirsebærsaus fått. Denne oppskriften er så lik man kan komme. Hell kondensert melk i bollen og slo til godt blandet med kremost.


Bland sitronsaft og vanilje ekstrakt på med kremost og melk. Spoon ostekake fyllet i kjølt graham cracker pai skorpe og glatt fylling slik at overflaten er jevn. Chill for en ekstra time hvis ostekake trenger mer tid til.


Lag de gjerne dagen før (spar siste pynting til like før servering) og server med julebakst eller appelsinkjeks til. Lyst å lage enkle karameller med Nestlé kondensert melk , finner du oppskriften her.

Stivpisk fløten, og vend den forsiktig inn i kremostblandingen. Hell blandingen over bunnen, og sett kaken i kjøleskap i minst timer. Gresskar kondensert melk ostekake er et populært element servert i løpet av ferien, blande smaker av gresskar pai og ostekake til en oppskrift.


Pynt med sitron- og. På grunn av den naturlige søtsmaken av gresskar, og sukkerinnholdet i den kondenserte melk , kan tilsetning av sukker gjøre hele fatet altfor søt. Et annet eksempel på en ostekake ofte laget med.


Tørsleffs søtet kondensert melk (ca. 4g) ts Tørsleffs ekte vaniljesukker ml saft fra lime eller sitron (jeg brukte saften fra en lime) store ss (hjemmelaget) bringebærsyltetøy (tilsvarer ca. boks 1g bringebær som knuses med 1-ss sukker). Eller bland inn annen frukt eller bær du liker! Hvis du ikke helt klarer å bestemme deg for om du skal lage ostekake eller iskake, kan du slå det sammen til en enkel jordbær ostekake -iskake.


Med søtet kondensert melk , kremost og fløte er selve isblandingen kjempeenkel å lage. Rørte jordbær og kjeksmuler er heller ikke spesielt komplisert. Og når alt dette blir lagt lagvis i en form, fryst til is og servert i rause porsjoner, er.


Bakerst i skapet fant jeg flere bokser søt kondensert melk som snart går ut på dato og jeg trenger idéer til hva jeg kan bruke dem til. Hittil har jeg pleid å bruke det til f. Millionaires Shortbrea bruke det i iskrem eller koke det til dulce de leche, men jeg vil gjerne prøve noe nytt. En silkemyk og smakfull ostekake er et must på kakebordet ved både små og store anledninger.


Du får kjøpt Tørsleffs søte kondenserte melk i Coop Extra, Mega og Obs i tillegg til i utvalgte Meny- og Sparbutikker.

Oppskrift på seige karameller. Tørsleffs søt kondensert melk , 3gr 2g sukker 1g lys sirup 1g smør ¼ ts flaksalt. Søt kondensert melk finner du i bakehylla i matvareforretninger med godt utvalg. Bruk gjerne bare demerarasukker, det finner du i bakehyller i vanlige butikker – det er lyst brunt rørsukker.


Du trenger: 4g søt. Kondensert melk er helmelk som blir behandlet i vakuuminndamper for å få vekk en del av vanninnholdet uten at melkens kvalitet eller næringsverdi ble ødelagt. Som et resultat av fordampningen blir melken fyldigere. I den norske handelen selges den hermetisert og usukret, og har en lett karamellisert smak som fremkommer i produksjonsprosessen. Kake med kondensert melk Skikkelig lekker og intens sjokoladekake med et herlig lag av kondensert melk på toppen.


Det høres kanskje merkelig ut, men den kondenserte melken karamelliseres i ovnen og det blir bare så fantastisk altså. Det skal ikke så mye til for å pirre min nysgjerrighet og en rask søk på internet førte til hennes oppskrift og en hel del andre som brukte en magisk ingrediens, nemlig sukret kondensert melk (ikke til å forveksles med Vikingmelk). Tenk, du trenger bare sukret kondensert melk , fløte og vaniljeekstrakt og du får verdens beste vaniljeis.


Usukret kondensert melk er spesielt godt egnet i supper, sauser (gjerne i viltsauser), gryteretter o. Sukret kondensert melk er godt egnet til karamellpudding, vafler, pannekaker, risengrynsgrøt og julebakst. Gjærbakst laget med kondensert melk holder seg lenge saftig, småkakene holder seg mer sprø, og smultringenes blir mindre fete. Dette gir et litt lavere fett innhol men det er ikke til å komme unna at det er MYE sukker i søtet kondensert melk.


Konsistensen synes jeg ble kjempefin og med en litt lettere kake, kan man spise litt mer :) Til bunnen: 150g oreo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg