onsdag 16. mai 2018

Gamle julekaker

Gamle julekaker

I dag må vi se i øynene at mange av de gode gamle julekaker er svært fetende, og ikke passer til den mindre aktive livsstilen vår. Men det er jo mulig å lage mindre fete julekaker , og gode julekaker kan også kjøpes i mange butikker. Oppskrift på bestemors julekaker : Ingen vil lage disse julekakene lenger: - De kommer nok til å forsvinne helt. Nesten halvparten av de spurte lager krumkaker før jul.


Gamle julekaker blir nye fristelser. Magen er mett, de fleste julebesøkene overstått, men kakeboksene er fortsatt fulle. Hva skal du gjøre med julekakene? Kringlebotn i Matprat vet råd. Nå er det høytid for å bake til jul.


Vi har samlet gode, gamle oppskrifter, samt noen nye, spennende varianter. Bruker du julekaker får ostekaken en ekstra smak av jul. Slik som denne ostekaken med salt karamell.


Trestammer, eller det svenskene kaller for damsugare, er den perfekte måten å bruke opp kakerester på. Her kan formkake, muffins, sjokolade bli reinkarnert til herlige små kaker. Dette fortjener kakerestene våre! Enkle julekaker å bake sammen med barna som i tillegg smaker nydelig.


Med denne på bordet er det vanskelig å bare spise én. Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul. Julebaksten er en tradisjon det er verd å ta vare på.


Gamle julekaker

Selv om vi ikke absolutt må ha syv slag kaker til jul lenger, er julebakst en hyggelig familie- og venneaktivitet. Vidunderlig enkle julekaker ! Gammeldagse julekaker fra bunnen av er tungvint, sier du? Vi har funnet fram en klassiker i norsk julekaketradisjon som er vidunderlig enkel i travel adventstid: Pleskener! Vennligst la dette feltet stå tomt.


Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Gamle julekaker

Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. I følge gammel tradisjon skulle man bake et minimum på syv slag julekaker. Det finnes ingen regler som spesifiserer kakesortene som inngår i tradisjonen. Bruk kreativiteten aktivt, og imponer venner med dine kakefinesser. Vekker gamle minner med julebakst.


Usikkert tas det i deigen som ligger på bordet,. Visp dette godt sammen. Tilsett 2g romtemperert margarin og ca 3g hvetemel vekselvis.


Arbeid deigen raskt sammen, dekk deigen til og sett den kjølig i minst time. Det skal være tørre kaker som holder seg lenge, og som du kan ta frem gang etter gang. Denne tradisjonen startet for nesten 1år siden, da den første norske kokeboka kom for salg. Skikken som vi kjenner begynte først senere med småkaker og formkaker. Og de eldste sortene som sirupssnipper, fattigmann, sandkaker, julekake blir bakt ennå, og er blant våre mest populære kaker.


Se ellers egen artikkel om julekaker , både form og småkaker. Man antar dette kan ha med det forhold å gjøre at det i hovedsak var kvinner som sto for bakingen. Mange av julekakene i norsk baketradisjon, har sin opprinnelse utenfor landets grense.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg