torsdag 3. mai 2018

Gul avføring baby

Ved fjerde døgn bør barnet ha løs, kornete, gul avføring. Vanligvis har barnet fra nå av avføring minst 1-ganger i døgnet. Dette er tegn på at melkeproduksjonen er godt i gang.


Hvis barnet har mindre avføring enn dette kan det være et tegn på at barnet ikke får i seg nok melk. Babyer som får morsmelkserstatning skal helst ha avføring hver dag for å ikke få forstoppelse. Er babyen plaget med hard mage, kan du få tips fra helsestasjonen om hva du bør gjøre. Ordentlig avføring hos baby.


I bleia: Mørkebrun bæsj som er fastere og mer illeluktende. Den er klumpete og ser mer ut som vanlig bæsj. Når barnet begynner å få morsmelk, vil den dytte barnebeken ut først, før det etterhvert blir avføring med mer vanlig konsistens.


Den kan se ut som cottage cheese blandet med sennep, jevnere konsistens med sennepsfarge eller mindre grønn og gul i fargen, opplyser barnelegen. Det er variasjon fra baby til baby. Det høres ganske normalt ut med både farge og konsistens på avføringen siden han er så liten enda. De første ukene er tarmene veldig umodne, og det er vanlig at avføringen er tynn og gul. Dersom det er avføring til nesten hvert stell blir avføringen ofte også litt skummende.


Avføring hos barn som får morsmelk. Hos morsmelkernærte barn er gjerne avføringen de første 1-uker hyppig, grønnlig, løs og noe slimet. Enkelte spedbarn har i lengre tid slik avføring , men de fleste får etter kort tid den typiske brystbarns-avføringen som er gul og salveaktig og lukter behagelig surt. Grå, lys (avbleket) eller gul avføring kan være et tegn på fettdiaré også kalt steatoré på det medisinske fagspråket.


Normal avføring har et vidt spekter når det gjelder konsistens, hyppighet og farge. Da skal du selvfølgelig kontakte lege straks. Om avføringen stabiliserer seg, om du avslutter dietten din, så har forandringen helt klart sammenheng med kostholdet ditt. Gul , løs avføring kan indikere en av flere forhold.


Mindre alvorlige årsaker til gul avføring inkluderer en naturlig reaksjon på en diett høy i matvarer med gule eller grønne fargestoffer. Oransje- gul , kan løs avføring være et resultat av en diett høy i beta-karoten. Veldig gule avføring kan indikere lave nivåer av sunn galle og. Så til dette med slimet avføring.


Spebarns avføring er ofte veldig slimete og i det hele tatt veldig forskjellig fra voksenavføring, og ingenting av det du her beskriver, gjør meg bekymret. Vi er i det hele tatt ikke spesielt opptatt av utseende på barnets avføring i det hele tatt, i motsetning til mange foreldre. Lysegul, svart, kuler, eller monsterbæsj?


Her er den store avføringsguiden: Sjekk helsetilstanden din i toalettskålen. Ta en titt på din egen avføring. Hard og sjelden avføring. En vanlig bekymring er når en baby avføring synes mucousy. Ved å nøye observere barnet og hans avføring , kan du hjelpe barnelege diagnostisere problemet.


Men før du ringer legen din, her er et par ting du bør vite. Marie spør eksperten: Vår datter på uker har siden hun var uker hatt slimete grønn avføring. Men ingen allergier på de to eldste for de som er bekymret for det. Må nok mer enn grønn bæsj til før de tenker det.


Nr hadde grønn bæsj og ble sjekket for sikkerhetsskyld pga andre symptomer og uke fargen på avføringen. Lukter ikke bæsj, men spy. Spedbarn som får morsmelkserstatning har en mer gul -brun avføring som lukter stramt, og det er større sjanse for å få forstoppelse, sier Ringnes.


Men understreker at det oftest ikke er noen alvorlig årsak til dette. Gul : Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki. Svart: Om avføringen din er svart bør du kontakte lege, da det kan være blødninger høyt oppe i tarmsystemet. Det kan også skyldes det du har spist eller drukket, da jern og rødvin påvirker fargen på avføringen.


Grønn avføring som er ledsaget med gul hu utslett eller forstoppelse kan være forårsaket av gulsott eller matallergier og garanterer en tur til legekontoret. Det normale antall tarmtømninger hos et spedbarn (under mnd) varierer med alder og hva barnet spiser. Spedbarnet kan ha forstoppelse hvis avføringen er hard eller pellet-liknende.


Barnet kan dessuten se ut til å ha smerter når det forsøker å bæsje, eller det går lengre tid mellom hver avføring enn det har gjort før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg