tirsdag 29. mai 2018

Hva lønner det seg å kjøpe i usa 2018

Av meieriprodukter lønner det seg å kjøpe alt av vanlige oster, vel kanskje unntak for brunosten, men også mozzarella, fetaost og smør. Mange tror at man er nødt til å kjøpe alkohol, tobakk, brus og søtsaker for at en svensketur skal lønne seg , men det stemmer definitivt ikke. Det er nemlig ikke alt det lønner seg å handle i Sverige. Skal du spare penger, må du være smart og velge riktig!


I dag fikk vi tips fra rutinerte harryhandlere om hva det lønner seg å putte i handlekurven i Sverige.

Hva lønner det seg å kjøpe ? En av grunnene til at mange velger å legge en svenskehandelstur til påska, kan være åpningstidene. Det jeg pleier å handle er i alle fall bare halve prisen i USA , eller enda billigere, så da kjøper jeg sånn at jeg har en stund. Jeg tror også jeg har kjøpt joggesko hver eneste gang, for de er så overpriset i Norge at jeg aldri kjøper sånt hjemme. Elektronikk er også lurt å kjøpe der, men da er det fort gjort å komme over tollgrensen.


Hun skal selvfølgelig handle. Hvordan er prisnivået på sko og klær? Hva er lønnsomt å handle, er det noen som har erfaring med handling i USA og som har noen gode råd å komme med?

Hun lurer også på hva hun må regne med å betale for mat. Da holdt det med en plugg til cent (eller litt mer). Sjekk hva som står på kontakten eller omformeren i laderen ( det står med liten skrift hva den godtar). Jeg har kjøpt noe elektronikk i USA , og jeg kommer ikke til å kjøpe noe mer som ikke går på 2volt. Jeg skal til Florida om et par uker, og ser jo da for meg at jeg sikkert kommer til å kjøpe masse ting, men det hadde vært kjekt med en oversikt over hva det faktisk lønner seg å kjøpe der, og hva jeg like gjerne kan kjøpe på eBay Noen som har tips?


Lurte bare på om det er noen spesielle ting jeg bør kjøpe i USA som er billigere der enn her? Prisene i USA er i særklasse, men enkelte steder i Europa er det også litt å spare. Er en jente på 18år som reiser til USA i slutten av mars. Det lønner seg å handle i Sverige hvis du handler det som er billigere i Sverige.


Men hvis du i tillegg handler masse ekstra, for eksempel mye brus og mye godteri, går vinningen opp i spinningen og du vil bli sittende igjen med en kassalapp som er like stor som den ville vært i Norge. Dette lønner seg å kjøpe på svenskegrensa. Forbrukeren innretter seg fornuftig, for det er mye å spare,. Derimot er det mye å spare dersom du kjøper colaen i små bokser. Vi frykter at bruktverdien for dieselbiler kan komme til å falle kraftig på et eller annet tidspunkt, men det vet vi jo ikke sikkert.


Det kan lønne seg å se på alternativene. Kanskje lønner det seg med leasing i stedet for å kjøpe , eller kanskje skal du sjekke om bildeling kan passe for deg, sier Sagedal.

Forbrukerkjøpsloven er gull verdt om det skulle oppstå problemer med dingsen, og er enheten kjøpt i USA mister du i praksis (nesten) all garanti og reklamasjonsrett. Ikke dra til Sverige for å handle klær. Noen ting lønner det seg faktisk ikke nødvendigvis å kjøpe over svenskegrensa. Klær og sko er det ikke så mye å spare på. Her er det tilnærmet like priser i Norge og Sverige, og nå som den svenske krona er såpass sterk er det lite å hente, sier Forbrukerøkonom i BN Bank, Silje Havdal.


Du kan spare penger på flere produkter i Polen. Handletur til Polen kan anbefales spesielt nå når salgene har begynt. Nedenfor kan dere lese om noen produkter man vil definitivt ta med seg fra Polen :) Les også: Suvenirer og gaver fra Polen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg