mandag 7. mai 2018

Katt gravid toxoplasma

Lynrask hjemlevering av kattemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Forekomsten i Norge er imidlertid langt mindre, rundt ti prosent. Dersom den gravide har hatt toksoplasmose, er fosteret beskyttet mot sykdommen. Har den gravide ikke hatt infeksjonen, er det viktig at hun unngår smittekilder etter råd fra legen.


Blant hjortedyr er det spesielt rådyr som kan være en viktig mellomvert. De fleste katter smittes i ung alder. De blir ikke særlig syke, og blir raskt immune mot parasitten.

Hunder blir ikke syke. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet godt. Gravide som har katt har ikke større risiko for å få toksoplasmose enn gravide som ikke har.


Risikoen for å bli smittet med toksoplasmose er mye større i sydligere strøk enn her i Norge. Hvis en gravid ønsker å reise på sydenferie anbefaler man at hun testes for antistoffer mot parasitten før hun reiser. Mens du er gravid bør du overlate denne jobben til noen andre, eller eventuelt bruke hansker. Dersom du ikke har katt fra før, kan det kanskje være greit å ikke skaffe seg katt mens du planlegger å bli gravid eller er gravid.


Dersom du skal til utlandet, er det spesielt viktig å følge forebyggende råd mot toxoplasmose. Har ikke katt , men svigers har katt ,. Ja jeg satser på at jeg allerede hadde toxoplasmose i kroppen FØR jeg ble gravid , å at prøvene fra Oslo viser dette! Dersom du er gravid og lurer på om du kan være smittet, kan en blodprøve gi svar. I Norge anbefales imidlertid ikke denne blodprøven som en del av rutineprøvene for gravide.


Grunnen er at man risikerer å påføre gravide og fostrene mer skade enn nytte, og at prøvene i tillegg er kostbare for samfunnet. Dette betyr at om lag prosent av de gravide er mottakelige for smitte. Prevalensen varierer geografisk og øker med alder.


Heldigvis er forekomsten lav i Norge, ca. Likevel diskuterer vi i Norge om undersøkelser på toxoplasmose skal være et tilbud til alle gravide.

Hvor stor sannsynlighet er det for at en gravid som er smittet overfører smitte til fosteret? Läs mer oKatt när du är gravid. Om du är gravid och inte är immun mot toxoplasma kan parasiten spridas till fostret och orsaka missfall, fosterskada och medfödd infektion. Fostret smittas via moderkakan.


En medfödd toxoplasmainfektion yttrar sig oftast lite senare i livet som en ögon- eller hjärnskada. Toxoplasmose er en parasitt som smitter gjennom munnen. Selv om det er mye høyere forekomst av toxoplasma -parasitten i varmere lan er det ikke farlig å omgås katter , men det er viktig å ha god håndhygiene, sier Findal.


I tilfeller med toksoplasmose hos sau, som ikke er uvanlig i Norge, er smitte fra katt årsaken. Ibland kan dock, liksom hos andra djurslag, en allmänsjukdom utvecklas i första hand hos unga katter eller hos katter med nedsatt immunförsvar till exempel på grund av infektion med FIV. Landbruksdepartementet fraråder sterkt å ha sau som er drektig på de jordene som er i nærheten av gården, på grunn av fare for smitte fra katt.


Katt i sauefjøs og grisehus må ikke forekomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg