fredag 18. mai 2018

Nellikpulver

Men på kontinentet, og ikke minst i Asia, er nellikpulver også et mye brukt krydder til for eksempel kjøttretter. I Frankrike, for eksempel, er en knivsodd nellik typisk i den fete gryteretten cassoulet eller oksehalegryten pot-au-feu. Ta en bomullsdott, skyll den i lunket vann, press ut halvparten av vannet.


Så strør du over eller dynker den i nellikpulver å legger den der du har vondt. Etterhvert kan du tygge forsiktig et par ganger. Når bomullen begynner og bli tørr kan du bare begynne fra steg igjen. Rafael skrev: Dette var helt fantastisk.


En innsender sier at han har tygget på en nellikspiker en gang han hadde tannverk og tanna ble så bedøvd at han klarte å sovne for natta. En annen innsender sier at hun laget seg en blanding av olivenolje og nellikpulver som hun smurte på og rundt den tanna hvor hun hadde tannverk. De går under mange forskjellige farmasøytiske navn, som f. Syzygii aromatici flores, Caryophylli flores og Caryophylli flos. Innlegg om nellikpulver skrevet av mariajosefineandersen-eikeri.


Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost. Rør ut nellikpulver i vann, dypp en bomulsdott i blandingen og legg den på tannkjøttet der det verker. For plantene som dyrkes i hager og brukes som snittblomster, se nellikslekta. Oppskrifter med ingrediensen nellikpulver. Nellikpulver er bedre.


Tannpine: Lag en liten deig av nellikpulver og vann og press den ned i tannen. Les også: Vi har testet årets pinnekjøtt Julekrydder. Krydder er sentral ingrediens og Thomas bruker blant annet julekrydder som muskat, ingefær og nellik.


Men du står fritt til å selv velge det du liker best når du skal lage nøttestek. I gamle dager pleide arbeidsfolk å spise biscuit med hvit saus på, en enkel og billig løsning i en tid da folk flest ikke hadde råd til annet pålegg – og i dag er nettopp biscuits and gravy den mest kjente frokosten i sør. Jeg lagde denne til julaften nå på torsdag.


Jeg utelot og erstattet noen av ingrediensene som jeg ikke hadde men det ble kjempegodt! Den passet rett inn mellom alt tilbehøret som sto på bordet og jeg angrer ikke et sekund på at jeg droppet både pinnekjøtt og ribbe denne jula. BBQ-saus (kan sløyfes) dl vann (se an hvor mye du trenger) gram havregryn eller brødsmuler. Smak til med salt og pepper. Potetbunn: Riv potetene og skyll godt i vann.


Tørk i en salatspinner og legg på et kjøkkenhåndkle til alt vann er fjernet. Bland potetene med g smeltet smør. Hakk opp løk og hvitløk. Stekes i noen minutter. Sett det så til siden.


Fjerne stilken i midten. Den er spiselig, men ikke så god. Ta alle ingrediensene i en kjele, unntatt balsamicoen. Skjær eplene i grove biter. Så blandet jeg alt dette sammen i en stor bolle sammen med endel røkt maldonsalt (nam!), bbq saus, fersk persille, biter med soltørket aprikos, raspet muskattnøtt, løkpulver, salt, pepper, chillikrydder, koriander, ingefærpulver, nellikpulver , karri og ca.


Nellikpulver

Tror jeg slang oppi litt mer diverse, men husker ikke. Rist alt godt sammen og ha over i en strøbeholder (saltbøsse) Bruk som smaksforsterker på kjøttretter, poteter eller gudene vet hva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg