mandag 28. mai 2018

Hoster slim fra lungene

Stort utvalg - Rett pris - Mote på nett - Kjøp designer klær - Zoovillage! I tillegg til å puste inn damp fra medisinske urter for å bli kvitt slim i lungene , burde du også holde deg unna mat som forårsaker dette, og fokusere på mat som forebygger slim. Problemet omkring rygning og hoste med slim er, at rygernes lunger har en nedsat evne til at rense sig selv.


Ubehaget sitter gjerne på siden av brystkassa eller bak i ryggen, og blir ofte verre når du hoster eller hvis du trekker pusten dypt. Hodepine er vanlig.

Ved kraftig lungebetennelse blir allmenntilstanden dårlig, pusten rask, smertene i brystet sterke og feberen høy. Det er også vanlig å hoste opp slim fra lungene. Mange synes dette knepet er ett av de beste måtene å få bort slim fra lungene og rese brystet. De tilsatte urtene kan bekjempe betennelse.


For eksempel utvider timian luftveiene, noe som gjør at det blir lettere å hoste , i følge forskning. Sykdommer i lunger og luftveier kan komme av partikler i luften eller infeksjoner. Det finnes en rekke behandlinger som hjelper.

Dette gjør at det hoper seg opp slim i luftveiene. Det kan være vanskelig å hoste opp alt slimet fra lungene. Bakterier kan også slå seg ned i slimet og forårsake en lungebetennelse. Voksne kan få bronkiektasier etter alvorlige lungebetennelser, tuberkulose i lungene eller ved å puste inn skadelige kjemikalier. Slim fra bihulene kan renne ned bak i svelget og ned i lungene og gi hoste.


Eksempler på sykdommer som kan gi kronisk hoste : Astma er en betennelsestilstand i bronkiene som gir symptomer i form av besværet pust, pipelyder ved pusting, tranghetsfornemmelse i brystet og eventuelt hoste. Hoste kan være eneste symptom på astma hos barn. Ofte periodevis hoste om natten. Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller forsert ekspirasjon.


Gastroøsofageal refluks. Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik. Det kan den være, men hoste er også en viktig del av kroppens forsvar mot sykdommer og fremmedlegemer.


Vi hoster opp slim som tar med seg mikrober og støv eller matbiter som har forvillet seg ned i luftveiene, og hoste beskytter oss dermed mot infeksjon og inflammasjon i lungene. Hoste begynner ved at vi drar inn luft dypt i lungene.

Smittestoffer spres lett til andre når du hoster eller nyser. For å unngå å smitte andre, bør du hoste i et lommetørkle eller i armkroken, samt vaske hendene ofte. Ved mangel på såpe og vann anbefales bruk av alkoholbaserte desinfeksjonsmidler for å fjerne bakterier og virus fra hendene. Hva er de vanligste årsakene til slim i lungene ? Slim i lungene , ofte resulterer i en produktiv hoste , og det er vanligvis knyttet til en rekke forhold.


Slike sammenfalte områder av lungen kalles atelektaser og synes på vanlige røntgenbilder, men betyr bare at det er slim der og sier intet om hvorfor det er slim der. Kronisk halsbetennelse eller kronisk luftveisinfeksjon? Noen slim i lungene er normalt og nødvendig for en sunn brystet og holde smuss og andre uønskede partikler fra å komme inn i lungene.


Men visse sykdommer, fra en mindre kaldt til mye mer alvorlig cystisk fibrose, kan føre til for mye slimproduksjon og foreta rydding lungene - og enda puster - vanskelig. Hoste er en naturlig metode for kroppen å forsøke å bli kvitt slim i halsen eller slim fra lungene. Forkjølelse og hoste kan være ufarlig, men det kan være irriterende å nyse og hoste hele tiden. Hoste er irriterende selv for de menneskene som omgir oss, og det kan hindre oss fra å holde konsentrasjonen.


Hosten er da gjerne tørr i begynnelsen, mens den blir gulaktig, blodig eller rustfarget etter hvert. Ikke alle som har disse symptomene vil utvikle kols. Ved fysisk anstrengelse blir du tungpustet og får hoste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg