onsdag 8. januar 2020

Smerter i mellomgulvet etter måltid

De vanligste symptomene er smerter og ubehag i øvre del av magen. Plagene forverres gjerne når du spiser, men enkelte opplever at det å spise lindrer plagene. Ubehaget kan arte seg som oppblåsthet, kvalme, brekninger og tidlig metthetsfølelse.


Mange er også plaget av irritabel tykktarm med forstoppelse, diare og luftproblemer. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann.

Smerter i mellomgulvet er det vanligste symptomet. Når smertene stråler ut til ryggen og også er tilstede om natten styrkes mistanken om magesår. Likeledes vil pasienter som har smerten lokalisert til ett punkt de kan peke på, oftere ha magesår enn pasienter med diffuse smerter som vandrer rundt på forskjellige steder. Smertene ligger i mellomgulvet , rett under der ribbeina møtes på midten om du skjønner. Anfallene kommer gjerne alt fra min til timer etter måltid.


Hovedsymptomet ved magesår er verkende smerter øverst i mellomgulvet. Noen pasienter har smerter om natten, og mange plages i tillegg av kvalme og sure. Måltid kan utløse gallesteinsanfall og pankreatitt.

Miltruptur kan oppstå 1–uker etter traumet. Hei Jeg har vært plaget med intense smerter i mellomgulvet i magen i en. Etter den dagen har jeg fått smerter etter hvert måltid unntatt frokost. Etter to dager våknet jeg opp med intense smerter i magen.


Er også tidvis plaget med tung. Smerten er plutselig og intens, spesielt etter at du har spist noe som inneholder fett eller fløte. Det kan være: Gallesteiner - små steiner som skyldes at kolesterol blir fanget i galleblæren.


Ditt neste steg: Smerten bør gå over av seg selv, men hvis du opplever smertene ofte eller får feber, bør du oppsøke en gynekolog. Det er også vanlig med smerter i øvre del av buken eller nedre del av brystet pga. Smerteanfall i forbindelse med måltid kan gi høyere puls, men jeg vil anbefale deg å drøfte dette med fastlegen din for å kunne utelukke ev. Der er stor forskjell på hvordan ulike mennesker opplever denne tilstanden. Symptomene er oftest smerter eller ubehag i den øverste delen av magen.


Mange pasienter blir fort mette når de spiser og føler seg oppfylt etter et måltid. Men plutselig en dag ca i mars fikk jeg store smerter på denne plassen ( mellomgulvet ) og det føltes ut som hele magen skulle sprenges. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen.


Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Brennende, sviende smerter i magen, kvalme og oppkast er blant de vanligste symptomene på magesår.

Magesår kan oppstå på to forskjellige steder: I magesekken eller tolvfingertarmen. Såret oppstår når du får en skade på slimhinnen i ett av disse organene, og syren kommer i kontakt med dypere vev. Jeg har helt siden jeg var liten av og til opplevd sterke magesmerter etter måltid , som regel (eller kanskje kun) etter middag. Har aldri klart å forklare det ordentlig. Er ikke som når man har spist for mye og bare har vondt.


Er en slags hul følelse, krampaktig, og kjennes også ut som det går o. Veksling mellom diaré og forstoppelse. Når en periode med ubehag i magen starter, opptrer det ofte samtidig endring i avføringen både når det gjelder form, utseende og hyppighet av avføring. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter ). Tror nesten det er arvelig også jeg, jeg kan huske fra jeg var liten at opp til flere familiemedlemmer klaget på halsbrann, eller brystve som de sa på sin dialekt.


Jeg var hos legen, men de fant ikke ut hva det var. Etter lange dager lot de meg endelig dra til Athen for å sjekke dette skikkelig ut. Det viste seg å være en sprukken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg