tirsdag 14. januar 2020

Kreft blogg 2019

Jeg er innimellom litt betenkt rundt alt dette. Vi har aldri sagt at legene mine sier at jeg kommer til å dø. Det er ikke sånn at vi ikke vil være åpne.


Kreft blogg 2019

Men noe som jeg nesten synes er vanskeligere. Jeg har kommet til det punktet der kreften er borte, den er ute av kroppen min. Men jeg føler meg ikke frisk. Siden da har jeg hatt jevnlige kontroller, gjennomgått en rekke undersøkelser og besøkt ulike spesialister.


Heldigvis er jeg nå år gammel og kreften har ikke kommet tilbake igjen. Denne uka for år siden fikk jeg for første gang beskjeden om kreft , og alt var uvisst. Som allmennlege må du ha en bred og generell kunnskap om alle de vanligste sykdommene og helseplagene, leste jeg i går.


Kreft blogg 2019

Vel, i all litteratur står det at all kreft og kreftbehandling kan påvirke seksuallivet. Gynekologisk kreft trumfer øverst på seksuelle dysfunksjoner for kvinnelige pasienter. Den første Nasjonale kongressen KREFT finner sted 6. Faglig Forum har tatt initiativ til kongressen, og i programkomiteen er det fagfolk fra Oslo universitetssykehus, Fransiskushjelpen i Oslo, Kreftforeningen, OsloMet og Oslo kommune.


Kongressprogrammet reflekterer noe av den bredden fagfeltet står overfor. Med fokus på utvalgte områder, et utvalg forskningsresultater og et. All bruk av bilder, tekst, lydfiler eller video fra bloggen må avtales med eieren av bloggen. Egmont Publishing AS.


Det samme gjelder også blodkreft. Men hva er forskjellen på de ulike kreftformene? Siden kreft kan oppstå i cellen må vi se nærmere på de ulike celletypene. Start din egen innsamling og bidra til Krafttak mot kreft - og be familie, venner og kolleger om å støtte opp.


Du kan hele tiden se hvor mye du har klart å samle inn her på siden din. Lykke til - og tusen takk for innsatsen! Gjennom pasientforeningene som Kreftforeningen samarbeider me kan du komme i kontakt med personer som er eller har vært berørt av kreft.


Kreft blogg 2019

Personlige blogger , nettsider og liknende. Under finner du noen personlige blogger , nettsider og liknende, som kreftsyke, tidligere kreftrammede eller pårørende har opprettet. Søndag var det klart for paneldebatt om hvem Ung Kreft skal være for. Skal vi kun ha tilbud for målgruppen mellom 15–år, eller skal vi inkludere yngre og eldre som også har behov for Ung Kreft sine tilbud?


Alle fikk mulighet til å dele sine synspunkter under debatten, og det kom mange gode argumenter og forslag. Kreft kan oppstå i alle kroppens organer som følge av feil, eller mutasjoner, i cellenes arvemateriale. Arvematerialet, kjent som genene, er cellenes oppskriftsbok for hvordan de skal oppføre seg. Når mutasjoner oppstår, kan de endre karakter og dele seg ukontrollert. Jeg tror alle enten kjenner eller vet om noen som har vært eller er rammet av kreft , og i oktober vil jeg snakke med forskjellige mennesker om hvordan det er å leve med kreft , hvordan det er å jobbe med kreft , hvordan det er å være pårørende til en som er syk og hvordan det er å miste noen til kreften.


Kreft blogg 2019

For kreften skremmer meg. De så også på risikoen for å få andre typer kreft , men den økte ikke hos de som ble strålebehandlet. Andre studier tyder også på dette.


Fordi kreften ikke hadde spredd seg til magen kunne hun fullføre svangerskapet til tross for at hun fikk behandling. Legen min gjorde en stor feil med å ikke bruke spesialistene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg