torsdag 23. januar 2020

Pynte traktorkake

Jeg skal pynte en traktorkake , men hva ville dere brukt til å pynte med og hvordan? Har aldri gjort dette før. Gresset er laget av Royal Icing (RI).


Laget stener og trykket ut litt blomster til å pynte opp gresset med! Til slutt fikk kaken et skilt på fremsiden med skriften FAR! Velg og vrak blant mengder av oppskrifter, tips og inspirasjon.

Men jeg har jo ikke greie på slikt. I dag lagde jeg en traktorkake til sønnen til ei gammel klassevenninne av meg. Jeg klarte å lese feil på meldingen fra henne, så han er altså år, kremt. Men det var bare å lage tallet om til et 2-tall, så det ordnet seg fint det, he he! Tenker evt å skjere ut deler fra langpannekake.


Men blir det noe fint å bare pynte med smørkrem eller må man bruke slik fondant-opplegg? Ser så avansert ut så ser jeg ikke for meg at det blir no. En saftig og god sjokoladekake går aldri av moten.

Den er ypperlig i barnebursdag, da den kan formes og pyntes slik at den passer perfekt til akkurat ditt bursdagsbarn, enten det er superhelter, traktorer eller sjørøvere som står høyest i kurs. Tips til å pynte juletreet. Pynt til jul med stilige greiner. Rød bladet vri hassel med vakre spiral vridde grener.


Nøysom men trives i veldrenert, jevnt fuktig og humusrik jord. Endelig har jeg fått det i hus, – en lys levende vrihassel med vridde og snodde greiner og rare krøllete blader, men du verden så flott det er der. En tredimensjonal traktorkake er den største utfordringen jeg har hatt. Den tok over et døgn å lage, forteller hun.


Tredje del: Pynte 8. Så er det tid for pynting. Og nå har kakedamen altså lagt sin elsk på kakekuler stukket på pinner. Cake balls, eller kakekuler, har vært en populær greie i kakemiljøene en stund.


Tonjes kaker Jeg er en jente fra den vakre øya Dønna på Helgelandskysten. Jeg er utdannet institusjonskokk, og jobber som det, men har kakebaking og kakepynting som en hobby. Café Stings sjokoladekake er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem! Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger.


Med en mor som blir kalt Ole Brum - ja takk begge deler, så ble det både traktorkake og hestekake på vesla.

Hestekaken fikk jeg litt hjelp til i år,av ei jente barselsgruppa, og det ble mye bedre enn den jeg lagde selv i fjor. Jeg kjøpte hestene på nettet og bytter farge fra år til år bare. En bløtkake og en sjokoladekake. Det vil si matrester,ikke hageavfall (Det har jeg allerede flere hauger til ). Enten det er juledekorasjonene du ønsker å lage selv, eller du skal pynte i en. Dersom vi lager egne blandinger, bør ingrediensene blandes godt noen måneder før bruk, fuktes og lagres frostfritt, slik at mikroorganismene.


Traktorkake til konfirmant Søskebarnet mitt, Sondre, vart konfirmert i helga, så då laga eg denne kaka til han. Traktorar og gardsdrift er det han er mest oppteken av, derfor vart det dette temaet på kaka. Traktorkake med en liten gris(sjokoladekake med sjokolademousee og jordbær), bløtkake med jordbær og banan og browniemuffins med blå og grøn. Enda en av disse kakene hvor jeg rett og slett ikke fikk tid til å ta bilder hjemme før levering.


Dette kakeoppdraget ble planlagt lang tid i forveien, og jeg gledet meg veldig da dagen endelig kom og jeg fikk bake og pynte. Rydding og strigling av huset hører vel memen det kjekke var baking og pynting av kaker. Med hjelp av min mor,gikk dette smurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg