onsdag 29. januar 2020

Sy skjørt med ribb

Støtt lokale, norske motebutikker og kjøp dine favorittmerker på Miinto. Vi har et bredt utvalg av klær, sko, accessories og sportsklær. Stort utvalg av Skjørt. Alle varer på lager! Deilig enkelt og raskt Dette skjørtet er perfekt for deg som vil i gang med å sy klær – enklere blir det ikke.


Skjørtet er sydd i lekkert jerseystoff med en linning i dobbelt ribb – mykt og behagelig for både store og små.

Tilsammen meter tyll gikk med til skjørtet. Jeg har brukt alle mulige metoder for å rynke inn vidden på tyllen – med overlock, på symaskin, med og uten rynkeapparat. For å få all vidden inn så ble jeg også nødt til å legge legg som ble sydd ned med sikksakk på symaskinen. Denne gangen har jeg sydd kjolen med en frekk ribb i halsringningen og nederst på de korte ermene. Stoffet og ribben er kjøpt på Stoff og Stil.


Ermer (Det skal også være med ribb til midjen på genseren. Dette ble dessverre ikke med på bildet). Ribb til halsutskjæring, 5. Klipp en lang remse med ribb.

Bredden på ribben avhenger av hvor bred du vil ha halsribben. Jeg varierer mellom 4-cm. OBS: langt innlegg ;) MØNSTER SKJØRT : Start med å måle omkretsen rundt livet til barnet ditt, eller deg selv om du heller ønsker å sy et skjørt i din størrelse. Her er linkar til tutorialar om korleis ein kan sy ulike delar på plagg, korleis ein kan bruke utstyr,. Start å sy fra den ene kanten og avslutt på den andre kanten.


Når du skal sy sidesømmen på genseren, starter du ved håndleddet til ermet, syr opp mot armhulen og videre ned. Ta på deg genseren og ta skjørtet over og mål hvor høyt du vil ha skjørtet I livet. Fest skjørtet fast med nåler I genseren. Samme gjør jeg med fot ribben.


Deretter bretter jeg ribben på langs. Her er det viktig å bruke en ELASTISK søm uansett hvordan maskin du syr på. EN smal sikksakk er elastisk om mman ikke har automatisk innstillt elastisk rettsøm eller overlock søm. Her er begge fot ribbene ferdig sydd samt liv ribben.


Sy ribben som er festet I skjørtet og genseren sammen rett mot rett. Her gjør du det samme I punkt 2. Plisseskjørt, skinn, lang og korte. Komplett utvalg klær til jobb og fritid.

Klar, ferdig - sy ! Shop RIBB MED BELTE MINISKJØRT fra Vila. Brett ribbremsen dobbelt med rettsiden ut. Oppskriften kan lastes ned gratis. Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter og gode tilbud!


Skjørtet var veldig søtt:) Kjekt for ei lita snuppe å snurre rundt med eit vidt skjørt :) Ja eg har maaange pyntesaumar på maskina mi - over hundre trur eg (har ei litt dyr maskin eg då;) ) Sjeldan eg brukar dei - men har prøvd fleire av dei. Prøver å huske kva eg har brukt dei til, men kjem ikkje på noko i farta. For at syingen alltid skal være en glede, og for å gjøre plaggene jeg lager unike, ønsker jeg å ha en del kreativ frihet på det jeg lager på bestilling.


Du velger selvfølgelig ønsket plagg, str og f. Hei, det ser veldig bra ut! Men har dere noen erfaring med å sy gamle skjørt om til bukser? Har et veldig fint, langt ullskjørt som er perfekt i livet, men er usikker på om det er lettere å bare sy fra bunnen av. De skjæres ut i mønstervlies i den valgte størrelse.


Vi produserer alle våre mønstre selv, spesielt til din ordre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg