mandag 13. januar 2020

Vafler trines matblogg

På hytta serveres det alltid vafler , eller gafler som Mathias kaller det. Nystekte vafler er noe av det beste jeg vet, og gjør alltid stor suksess når det serveres! Ofte stekes og nytes vaflene ute på terrassen, men nå i vinterferien stekes de helst inne, og nytes foran TVen og VM-sendingene. Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen. Pensle jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge.


La vaflene avkjøles på rist et par minutter, og nyt dem gjerne lunkne med syltetøy og en rømmeklatt, eller med brunost på.

Ikke før vi begynte å prate om gafler, som Mathias kaller det. Så da ble det vafler på både mor og sønn på en onsdag formiddag, noe som virkelig falt i smak hos oss begge. Denne oppskriften har jeg lånt fra Moods of Norway-gutta, og ryktet sier at de på lørdager serverer vafler og champagne i butikken i Los Angeles. Smør eventuelt vaffeljernet med litt smør, om nødvendig.


Sjekk gjerne også ut de andre vaffeloppskriftene på bloggen, som for eksempel fløtevafler, fullkornsvafler og Moods of Norway- vafler , Hurra for vaffeldagen! Stek dem gjerne når besøket har ankommet. Da vil du ha lune og gode vafler å servere dem.


Server med ønsket tilbehør.

Synes du vaffelplater blir litt mye kan du halvere røren. Smør vaffeljernet med litt smør og stek hver vaffel i ca halvannet minutt, eller til de er gylllenbrune. Disse vaflene er best å oppbevare på boks.


Avkjøl vaflene på rist, og gjenta med resten av røren. I år kan jeg friste med grove vafler med en smakfull fennikel- og eplesalat og deilig røkt laks. Vafler kan nemlig også serveres sammen med saltmat - prøv det gjerne til lunsj eller kveldsmat. Grove vafler er ellers også et godt alternativ til brø prøv dem gjerne i matboksen sammen med annet godt pålegg. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG … Med Mutti hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for mange deilige retter.


Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Vafler blir vi vel aldri lei av, men av og til kan det smake med litt variasjon også på den fronten. Disse nystekte belgiske vaflene er luftige og myke, og smaker nydelig.


De blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong, men du kan også steke dem i det vaffeljernet du har. Vafler blir en aldri lei av, men likevel kan det smake med litt variasjon også på den fronten. På oppdrag for Hoff Potetmel har matblogger Anita Stokke Blomvik, som står bak den populære bloggen kvardagsmat.


Jeg blir ekstra glad når maten blir spist og verdsatt.

Fine ting gjør meg også gla og jeg liker derfor å dele mine fine ting med andre. Dei fleste har vell fått med seg at det er den internasjonale vaffeldagen imorgon? Til anledningen har eg samla fire sunne og knallgode vaffeloppskrifter fra arkivet mitt. Desse kan du fint nyte til frukost eller lunsj med den beste samvittighet, som gir deg god næring og stabilt bloduskker. Tips 1: For ekstra luftig vafler , kan du skille eggene og stivpiske eggehvitene.


I så fall vendes de stivpiskete eggehvitene helt til slutt. Tips 2: Når vaflene ikke lenger er glovarme, kan de serveres med pisket krem og friske bær eller fruktsalat. Vaflene kan også legges lagvis med frukt og krem, omtrent som en bløtkake. Alle liker vafler ! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Jeg kom over denne oppskriften ifm at jeg brukte din oppskrift på salte mandler (tusen takk for den, forresten.


Nam!). Det er bare fantasien som setter grenser. Selv har jeg laget dadler surret i bacon mange ganger, men aldri brukt tannpirker under selve stekingen (de holder formen helt fint hvis man legger dem med skjøten ned) - så da slipper man bløtlegging eller brente pinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg